Kultur Shock na turneji

Za razliku od većine ‘sezonskih’ glazbenih pojava, Kultur Shock tvrdoglavo drma scenom već osamnaest godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta. Ovog ljeta Kultur Shock je opet na Balkanskom poluotoku.

Kultur Shock

Kultur Shock najbolje opisuje uvodnik u intervju sa liderom benda u novom broju ‘Rolling Stone Hrvatska’: “Od 1996. do danas, američka grupa Kultur Shock predvođena Srđanom “Ginom” Jevđevićem objavila je osam albuma, dva DVD-a, odsvirali su gotovo tisuću koncerata širom svijeta na više od 40 europskih, desetak sjevernoameričkih i nekoliko azijskih turneja. Koliko u žestokom rocku, Kultur Shock je toliko i u naslijeđu balkanskog zvuka, tako da ih kritika često svrstava u gipsy punk rock ili etno metal ladicu. Svoj prvi nastup na istom tom Balkanu grupa je odsvirala nakon deset godina postojanja, 2006. na 10. Art & Music festivalu u Puli. Glazbeni šok je bio jednak oduševljenju, a od tada Kultur Shock nam često gostuje i puni koncertne prostore mimo svih promotivnih pravila showbizza.”

Bend je upravo u fazi skladanja i snimanja novog albuma ali na poziv festivala ipak su se odlučili na kratku, dvotjednu turneju, da nove pjesme odsviraju odmah uživo, pred publikom koja će svakako svojom energijom pridonijeti krajnjoj izvedbi na albumu.

Raspored koncerata:

25.7. – Lakefest – Nikšić, Crna Gora
26.7. – SARS festival – Sinj, Hrvatska
28.7. – Motovun film fest – Motovun, Hrvatska
30.7. – parking JP Direkcija – Vranje, Srbija
01.8. – NGOMfest – Prizren, Kosovo
02.8. – Ferragosto Jam – Orahovica, Hrvatska
03.8. – BBCC – Lukavac, Bosna / Hercegovina
08.8. – Kamfest – Kamnik, Slovenija

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh