Soundwave Festival – Valovi zvuka nepoznatog festivala u Tisnom

Teško je prikloniti se šaputavom vragu na ramenu sklonom skrivanju postojanja jednog od najboljih festivala u domovini nam ili altruističnom anđelku voljnom dijeliti i širiti dobre zvučne valove Soundwavea sklonjenom u uvali Tisnog. Šibenska glazbeno-festivalska aktivnost napokon je stalno udomila britanski festival namijenjen prvenstveno Britancima, ali na našem epicentru dobrog zvuka.

Soundwave Festival 2014

Dok se na antičkoj obali romantičnog Šibenika jazz OFF Festivala uvlačio u kamene pore grada, skrivao u ušima zaljubljenika u žanr, tridesetak minuta sjevernije po šesti je put u Hrvata na žalu Tisnog održan ovaj žanrovski nedefiniran festival. U privatnoj atmosferi okupio agregat od nekoliko stotina duša koje su u četiri dana od ranog popodneva do već poodmaklog jutra plesalo se uz jazz, dub, electroniku i reggae, uz dobru dozu hip-hopa i rapa što uz vodu, što u vodi, što na vodi pod zvijezdama prosutim podno mliječnog neba odraženog na pučini čiste vode koja pak tijekom dana biva prozorom u podmorje urešeno tisućama ježinaca.

Soundwave Festival 2014

Sve je započelo užarenog četvrtka eklektičnim peterosatnim setom Mr Scruffa koji je napravio dobru vježbu zagrijavanja za početak vikenda kada na festivalu po prvi puta nastupaju Origin One, reggae i dub kolektiv iz Notthinghama koji s lakoćom rasplesuju još uvijek rijeđi korpus ljudi više preliven pred pozornicu tik do mora.

Soundwave Festival 2014

Ondje u kasnim poslijepodnevnim satima nakon otkazanih Renegade Brass Banda inrenzivnijim ritmovima upravlja soundsystem The Dub Smugglers kao najprimjerenija uvertira gospodi dana – Gentleman’s Dub Club. Točno u ponoć, kao po urici, usklađenih koraka na glavnu pozornicu izlaze uglađeni, galantni momci u odijelima i nemilosrdnim basom deru unutarnje organe, pomiču i trgaju tlo do trenutka kada Jonathan Scratchle obznanjuje: “This is an emergency!” A uzbuna je itekako stvorena zbog tek jednosatnog seta koji je dubom, reggaeom i uz ponešto ska isprovocirao koljena i kukove, izlizao mlade zglobove ritmičnom nastupu Scratchlea kojem se u stiliziranom majmuniranju na pozornici pridružuje i ostatak plemena satkan uglavnom od majstora za limariju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3dBDetkRcKA[/youtube]

Za subotnjeg sunca što brzo je sušilo more s kože i ispijene koktele i pive, a na ramenima ostavljalo mozaike soli neumorno i prkosno su svoj katalog vrtili hip-hoperi The Bluntskins ne bi li pripremili teren eksplozivnom The Mouse Outfitu. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Reportaža

Idi na Vrh
X