Kulturni centar Mesnička pokrenuo crowdfunding kampanju

‘Godine 2020. zatvorili smo KCM zbog pandemije. Izgubili smo desetke zaposlenika. Stotine muzičara i umjetnika izgubilo je mjesto za program. Tisuće Zagrepčana izgubilo je mogućnost uživanja u kulturi’, poručuju iz Kulturnog centra Mesnička u crowdfunding kampanji za opstanak.

Podrži KCM – crowdfunding kampanja

Tekst kampanje prenosimo u cijelosti:

“Kod nas ste slušali jazz ili posjetili kung-fu tečaj. Plesali na techno ili pogali na pank. Tiho solirali uz bijelo vino ili se nadglasavali s likom za šankom.

Volimo bendove bez sluha s vjernom publikom. Volimo izvođače apsolutnog sluha bez ikakve publike. Super nam je kad dođeš i okreneš rundu za čitav klub. Super nam je da piješ jednu kavu šest sati dok uživaš u nekom čudnom bendu.

U tri godine postojanja, napravili smo preko 1000 događaja: koncerata, predavanja, sajmova. U tri godine stvorili smo mjesto u centru Zagrebu koje je centar kulture u svakom značenju te riječi. Visoke i niske. Popularne i avangardne. Amaterske i profesionalne.

2020. zatvorili smo KCM zbog pandemije. Izgubili smo desetke zaposlenika. Stotine muzičara i umjetnika izgubilo je mjesto za program. Tisuće Zagrepčana izgubilo je mogućnost uživanja u kulturi.

Bilo je jako teško. Ali nismo se predali.

Godinu dana smo mislili, maštali i planirali. Dva pitanja bila su ključna. Prvo, kako da pomognemo svim umjetnicima koji godinu dana nisu nastupali. Drugo, kako da osiguramo da nas više nikad ništa ne može odvojiti od naše publike i izvođača.”

U ova globalno nepredvidiva covid vremena, kultura i ugostiteljstvo zasigurno su neki od najpogođenijih sektora a upravo je to okosnica KCM-a, pored naravno publike kao konzumenta istih. U nepune tri godine, krenuvši od nule, umalo smo uspjeli da taj naš model rada postane samoodrživ.

Pandemija je mnoge dotukla ali mi smo odlučili prilagoditi se i nanovo krenuti od samog početka pokušavajući se prilagoditi novonastaloj situaciji. Upravo se crowdfunding kampanja, obzirom na tromost državnih institucija i neadekvatnu kompenzaciju za štetu koju je COVID pandemija nanijela ovom sektoru, pokazala jedinim mogućim rješenjem koje bi nam pomoglo u održavanju programa i kolektiva. To ćemo prije svega omogućiti investicijom prikupljenih sredstava za kompletnu digitalizaciju svih događaja kao i organizaciju i finaciranje svih onih uključenih u taj proces. Vjerujemo da će svi naši vjerni gosti, umjetnici i partneri prepoznati ovu našu inicijativu te da ćemo uspjeti opstati i prilagoditi se novim,teškim uvjetima. Jednako tako vjerujemo da ljubav i strast prema kulturi, umjetnosti i općenito kreativnom izražavanju ljudi čine temelj za duhovni razvoj i zdrav život svih.”

>>Podržite Kulturni centar Mesnička

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X