Kurt Cobain u neobjavljenom intervjuu: Bijelci ne znaju plesati ni repati

Zapažanja Kurta Cobaina iz 1991. godine o pokušajima bijelaca da repaju ili da plešu.

  • 64
    Shares
Kurt Cobain (izvor: YouTube)

Ovih je dana na površinu isplivao intervju Roberta Lorusse, koji je kao mladac od 21 godinu, te 1991. dobio priliku da intervjuira svog životnog idola Kurta Cobaina. Nirvana je taman bila na promociji albuma “Nevermind”, a Lorusso, koji je intervju držao utamničen 27 godina, ni sam, priznaje, ne zna kako mu je tada pošlo za rukom dobiti intervju.

Navodi da ga je oklijevao objaviti ponajviše jer smatra da je razgovor sa Cobainom obavio “sramotno” loše.

“Ne glumim samodopadnu skromnost kada ovo kažem, ovo je objektivno užasno po svim novinarskim standardima”, poručio je Lorusso po objavi intervjua. “Moja pitanja su bila jako loše oblikovana jer sam obavio slabo istraživanje koje je bilo i netočno”, navodi. Intervju je , kako kaže naposljetku odlučio pustiti u javnost jer je “to ipak dio povijesti, a i prijatelji stalno dosađuju da objavi to smeće”.

Tijekom desetminutnog intervjua Cobain se, između ostalog, osvrnuo i na zapažanja o bjelačkoj (ne)sposobnosti da pleše ili repa.

“Bijeli je čovjek već dovoljno opljačkao crnog čovjeka – rap glazba bi se trebala ostaviti Afroamerikancima”, poručuje Cobain. “Inače sam fan rapa ali većina glazbe je tako mizogina da nisam u stanju probaviti ju do kraja. Nisam zapravo toliki fan ali volim i poštujem rap kao jednu od rijetkih originalnih formi glazbe koja se predstavila svijetu. No, gledati bijelca kako repa jednako je loše kao gledati ga dok pleše. Ne znamo repati niti znamo plesati”, završava Cobain.

Čitav intervju možete poslušati ispod teksta.

  • 64
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X