Kurt Cobain u neobjavljenom intervjuu: Bijelci ne znaju plesati ni repati

Zapažanja Kurta Cobaina iz 1991. godine o pokušajima bijelaca da repaju ili da plešu.

Kurt Cobain (izvor: YouTube)

Ovih je dana na površinu isplivao intervju Roberta Lorusse, koji je kao mladac od 21 godinu, te 1991. dobio priliku da intervjuira svog životnog idola Kurta Cobaina. Nirvana je taman bila na promociji albuma “Nevermind”, a Lorusso, koji je intervju držao utamničen 27 godina, ni sam, priznaje, ne zna kako mu je tada pošlo za rukom dobiti intervju.

Navodi da ga je oklijevao objaviti ponajviše jer smatra da je razgovor sa Cobainom obavio “sramotno” loše.

“Ne glumim samodopadnu skromnost kada ovo kažem, ovo je objektivno užasno po svim novinarskim standardima”, poručio je Lorusso po objavi intervjua. “Moja pitanja su bila jako loše oblikovana jer sam obavio slabo istraživanje koje je bilo i netočno”, navodi. Intervju je , kako kaže naposljetku odlučio pustiti u javnost jer je “to ipak dio povijesti, a i prijatelji stalno dosađuju da objavi to smeće”.

Tijekom desetminutnog intervjua Cobain se, između ostalog, osvrnuo i na zapažanja o bjelačkoj (ne)sposobnosti da pleše ili repa.

“Bijeli je čovjek već dovoljno opljačkao crnog čovjeka – rap glazba bi se trebala ostaviti Afroamerikancima”, poručuje Cobain. “Inače sam fan rapa ali većina glazbe je tako mizogina da nisam u stanju probaviti ju do kraja. Nisam zapravo toliki fan ali volim i poštujem rap kao jednu od rijetkih originalnih formi glazbe koja se predstavila svijetu. No, gledati bijelca kako repa jednako je loše kao gledati ga dok pleše. Ne znamo repati niti znamo plesati”, završava Cobain.

Čitav intervju možete poslušati ispod teksta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X