Predsjednik UK Musica uputio zabrinuto pismo Theresi May: Otkucava sat našim glazbenicima

Nakon što su ovog vikenda usuglašeni uvjeti izlaska Velike Britanije iz Europske Unije, izvršni direktor UK Musica, kišobran organizacije britanske glazbene industrije, uputio je zabrinuto pismo britanskoj premijerki Theresi May.

Ant-Brexit demonstracije u Manchesteru 2016. godine (izvor: Wikipedia)

Izlazak iz Europske unije mogao bi imati “nokaut” efekt na buduće turneje stranih glazbenika i njihove nastupe diljem Velike Britanije, upozorava izvršni direktor UK Musica, Michael Dugher. UK Music je, inače, kišobran organizacija koja predstavlja kolektivne interese umjetnika, glazbenika, kantautora, kompozitora, izdavača i ostalih aktera britanske glazbene scene.

Podsjećamo, ovog su vikenda od strane 27 članica Europske unije konačno usuglašeni uvjeti izlaska Velike Britanije koja EU mora napustiti do 29. ožujka 2019. godine. U zabrinutom dopisu kojeg je potom na adresu britanske premijerke Therese May uputio Michael Dugher stoji:

“Ograničavanje slobodnog kretanja i prakse otvorenih granica s EU rezultirati će ozbiljnim problemima po naš brzo rastući sektor žive glazbe koja gospodarstvu Velike Britanije generira oko milijardu funti godišnjeg prihoda”, piše Dugher. “Snažna će birokracija i granična kontrola turneje učiniti nezamislivim za mnoge umjetnike koji tek trebaju zaraditi za život, a to će, uostalom biti i čavao u lijes razvoju budućih britanskih glazbenih talenata.”

Istaknuo je potom i negativni utjecaj za glazbenike iz inozemstva koji posjećuju Britaniju.

“Glazbenici iz naše zemlje moraju imati mogućnosti da se kreću efikasno i brzo, najčešće i po iznenađujućem pozivu, i to diljem Europe gdje konkuriraju za različite angažmane. Inozemni glazbenici trebaju, isto tako, jednake slobode da snimaju u našim svjetski priznatim glazbenim studijima, da nastupaju u našim svjetski poznatim koncertnim dvoranama i na glazbenim festivalima. Sat otkucava. Nužno nam je potreban kraj ove neizvjesnoti i jasni angažman Vlade kojim će pomoći slobodu i nesmetani rad naše glazbene industrije.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X