‘Kvizna situacija’ – prvi televizijski pub kviz kreće večeras na HTV-u

Jedan šank, dva voditelja, tri stola, četiri stolice, 48 ekipa, 60 sekundi za odgovor i 20.000 razloga za pobjedu – najteža i najzabavnija pitanja, a najbolji idu dalje, do konačne pobjede – najkraći je opis novog kviza koji kreće ovog četvrtka u 20:00 sati na HTV 3.

Mario Kovač voditelj je televizijskog pub kviza 'Kvizna situacija'
Mario Kovač voditelj je televizijskog pub kviza ‘Kvizna situacija’

“Kvizna situacija” prvi je pub kviz koji je iz opuštene atmosfere kafića došao ravno u naše domove, preko malih ekrana – najzabavniji i najneobičniji kviz na TV-u djelo je produkcijske kuće Trigon i producentice Jadranke Cicvarić-Šiftar i voditelja Marija Kovača, koji su stvorili uistinu jedinstveni amalgam čistokrvnog kviza i zabavnog showa, kombinirajući znanje i zabavu, tj. teška, izazovna i zanimljiva pitanja s atmosferom tipičnih, nikad popularnijih pub kvizova.

Ekipno natjecanje kroz 21 epizodu ima strukturu klasičnog “kup natjecanja” (s tri ekipe u izlučnim emisijama i po četiri u polufinalu i finalu); pobjednička ekipa natječe se za 20.000 kuna, odgovarajući na pitanja iz kulture, znanosti, sporta, trivije… “Kvizna situacija” uspjela je na jednom mjestu okupiti gotovo sve “zvijezde”, ikone i legende hrvatskog kvizaškog svijeta, zajedno s novim nadama i svježim imenima, iz doslovno svih dijelova Hrvatske, od Dubrovnika preko Istre i Zagorja do raznih dijelova Slavonije. Rubrike koje biraju i pitanja na koja odgovaraju jednako su raznolika, a pored rubrika koje dobivaju na izbor, gdje svako pitanje donosi jedan bod, tu je i završna “Osveta recycle bina”, pitanja sa po dva boda, izabrana “nasumično” iz raznih područja.

“Kviznu situaciju” režirao je Nebojša Sljepčević (“Gangster te voli”), a scenaristi i urednici su poznata knjiška i TV lica, Velimir Grgić (“Ružiona”) i Vlado Šagadin (“Šlep šou”). Voditelji su Mario Kovač i Milan Fošner – Mario servira pitanja, a Milan pića za svojim šankom, usput kontrolirajući vrijeme odgovaranja štopericom i svojim metalnim zvonom. Na razvoju kviz asudjelovao je i Hrvatski kviz savez, pa su i sastavljači pitanja poznati pub i TV kvizaši: Morana Zibar, Dean Kotiga, Filip Karačić, Mario Kovač…

U prvoj epizodi “Kvizne situacije”, najzabavnijeg i najzanimljivijeg TV kviza u Hrvatskoj, tri ekipe natječu se u opuštenoj atmosferi našeg puba odgovarajući na pitanja iz kulture, znanosti, sporta i trivije.

One su Björn Borg iz Garešnice, riječki tim Bestidne dlačice i Nemoralni pobjednici iz Zagreba. Voditelji Mario Kovač i Milan Fošner njihovi su domaćini; jedan servira pitanja natjecateljima, a drugi pića za svojim šankom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X