La Folee ‘The Way Up’ – vizija berlinskog života iz perspektive Ivanke Mazurkijević, Sanje i Marija Fištera

La Folee u album ‘The Way Up’ i njegovih 14 pjesama ubacuju cijeli svoj život.

La Folee ‘The Way Up’

Troje tada mladih prijatelja – Ivanka Mazurkijević, Mario Fišter i Sanja Fišter kroz svoj uzbudljivi berlinski život u vremenu Berlina nakon tranzicije stvaraju glazbu apsolutno oslobođenu od ideje uspjeha. Mario Fišter kao autor, producent, glazbenik; Sanja Fišter kao bubnjarka, perkusionistica i aranžerka te Ivanka Mazurkijević kao autorica i vokalistica stvaraju autentične snimke u periodu od 1995. pa sve do 2021. godine kada izdanje službeno objavljuju kao album prvijenac koji je dostupan u digitalnom i fizičkom obliku.

U ovih 14 pjesama donose nam svoju viziju berlinskog života u stilskom glazbenom putovanju od postpunkera Fištera, perkusionistice Sanje klasične i nove glazbe do globetroterice Ivanke Mazurkijević (Kišni razdraganci, Mr.Lee & IvaneSky, Stampedo) koja nam je ispričala malo detalja o cijelom projektu i njegovom nastajanju.

La Folee (Foto: Nihad Nino Pusija)

‘’To je izdanje čije stvaranje traje 30 godina pa je insteresantno da su povremeno neki singlovi izlazili u Njemačkoj, točnije u Berlinu, no ovo je zapravo album prvijenac! Iako neko vrijeme nismo objavljivali materijale, na njima smo radili sve ove godine i ostali skupa. Mario je inače panker iz benda Generali, starog benda iz Zagreba, a koji se zaljubio u moju frendicu Sanju koja svira vibrafon i predaje na Akademiji i mi smo onda počeli kemijati glazbu i kemijali smo je sve ove godine.’’ – poručila je Ivanka Mazurkijević o ovom, pričom i glazbom, zanimljivom berlinskom projektu koji predstavljaju singlom “About The End”.

La Folee (Foto: Nihad Nino Pusija)

Stilski različit, no ipak prepoznatljive autorske estetike kroz tri desetljeća, nastao je album “The Way Up”, kroz čije pjesme možemo pratiti i display njihove iskrene energije od mlađih dana, svojevrsni svjetonazor, način života i djelovanja ispričan kroz trideset godina života troje mladih umjetnika koji su danas postali afirmirani glazbenici na sceni. Album predstavljaju singlom ‘About The End’ koji je dostupan na Youtubeu i svim vodećim glazbenim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X