Laibach objavio EP ‘Love is Still Alive’

EP je objavljen u digitalnom obliku i na CD-u. Vinilno izdanje se očekuje 3. ožujka, a grupa je sinoć započela turneju koncertom u Lausanni.

Laibach ‘Love Is Still Alive’

“Ovo je zora trećeg tisućljeća čovječanstva. Planeta Zemlja, koju smo nekada znali kao svoj dom, sada je samo mrtva stijena koja lebdi svemirom, uništena ratovima, pandemijama i svim zlom koje ljudi čine. Takav je i Mjesec, koji je nekoć služio kao odskočna daska u golemi svemir, ali se kasnije pretvorio u utočište za posljednje od nas. Sada, ostaci čovječanstva jure svemirom u jednoj svemirskoj letjelici, noseći nekolicinu sretnika koji su spašeni od uništenja. Idu prema Marsu, gdje je nekada nastao sav život. Možda su izgubili svoju povijest i svoj planet, ali sve dok imaju tračak nade i crveno svjetlo koje svijetli u tami, hrabro će ići tamo gdje nitko prije nije otišao – sve dok ljubav još živi”, narativ je koji prati novi EP slovenskog art kolektiva Laibach.

EP “Love Is Still Alive” prati putovanje preživjelih kroz naš Sunčev sustav, a ovo je putovanje također i putovanje kroz neke od ‘svemirskih’ glazbenih žanrova posljednjih desetljeća. EP je produžetak glazbe rađene za film “Iron Sky – The Coming Race” (r. Timo Vuorensola, 2019), kao skriveni nastavak. Laibachova glazba za “Iron Sky – The Coming Rac”e trebala bi biti objavljena 2023., uz posebno kreiranu video igru.

U sklopu tek započete turneje Laibach će posjetiti Zagreb 14. travnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X