Samostalni referenti objavili album ‘Nikad sam… Uvek sasvim sam!’

Nakon više od deset godina diskografske pauze, beogradski ska prvoborci Samostalni referenti, konačno su objavili novi album ‘Nikad sam… Uvek sasvim sam!’ za diskografsku kuću Midget Unit Records.

Samostalni referenti (Foto: Marko Đukić)

Izdanje „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” sadrži 15 pjesama, među kojima su i publici već od ranije poznate pjesme „Za neke nove ljude” i „Moje pesme moji snovi”. Obožavaoci Referenata uživat će u odmjerenoj mješavini prepoznatljivog zvuka benda kome društvo pravi par muzičkih eksperimenata. Svaka pjesma na albumu je i likovno ođivljena slikama beogradskog umjetnika Damjana Đakova, koji je preminuo početkom prošle godine.

Vodeći singl i spot, pjesma „Neka idu oni”, bavi se rapidnim odljevom mozgova iz Srbije.

U tradicionalnoj radnoj maniri Referenata, album „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” rađen je u periodu od preko pet godina. Sa naslovom koji predstavlja vezivnu nit sa debitantskimg izdanjem „The Greatestis Hits”, novi album karakterizira produkcijski zreliji i stilski ujednačen zvuk praćen britkim, iskrenim tekstovima o svakodnevnici tabloidnog života u Srbiji, kao i osobnim dilemama koje bivstvovanje na ovim prostorima nosi. Iskustvo stečeno na raznim domaćim i regionalnim binama, tijekom proteklih tridesetak godina, izbija svakim odsviranim tonom na novoj ploči.

Samostalni referenti ‘Nikad sam… Uvek sasvim sam!’

Povodom novog izdanja, Referenti su izjavili: „Deset godina je prošlo kao tren od prvog albuma… pa tako i jedanaest… Više smo se okrenuli ka sebi, zreliji smo i pametniji. Novi album predstavlja hommage godinama koje su pojeli SKAkavci.”

Vječiti mangupi najstarijeg beogradskog ska sastava, konačno su odrasli i prihvatili odgovornost koju nose srednje godine života i sad već znaju kako da na najbolji i najefektniji način formuliraju svoj izričaj.

Koncertna promocija albuma „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” održat će se prvo u novom beogradskom koncertnom prostoru Zappa Bazi (4. veljače), a potom i u novosadskom Domu kulture (10. veljače) Publika će na koncertima biti u prilici da čuje nove pjesme za novu deceniju, kao i već provjerene himne Samostalnih referenata.

Album „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” možete preslušati na svim streaming servisima, a u prodaji je i CD.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X