Laibach u Šibeniku u sklopu ‘koncepta’ Changer

Dolaze i Josipa Lisac, Chui, ABOP, Mayales…

Laibach (Foto: Miro Majcen)
Laibach (Foto: Miro Majcen)

Vidjeli su Šibenčani ovakve stvari već dosta puta; dođu, naobećavaju se, budu dobri, hvaljeni i puni planova za narednu godinu, a onda odu.

U Šibenik je, dakle, stigao novi festival, iako će njegovi organizatori, agencija Fakat, reći da se ne radi o festivalu već, ako smo dobro shvatili, o konceptu. Koncept se zove Changer (hrv. čejnđer). Iz njegove ponude, koja uključuje gastronomiju, multimediju i uličnu umjetnost, upamtili smo najvažnije: dolaze Laibach (tvrđava Barone), Josipa Lisac (tvrđava sv. Mihovila), zatim ćemo opet u Šibeniku vidjeti Chui, ABOP, Mayales, kao i neke DJ-evi. Špica festivala, odnosno koncepta događat će se od 26. do 28. srpnja, mada će se dio programa protezati i šire.

– Riječ je o inovativnoj manifestaciji koja će u našem gradu objediniti sve festivalske sadržaje, dječje, glazbene, zabavne, gastronomske, multimediju te uličnu umjetnost. Želimo da Šibenik bude prepoznatljiv i poseban i na tom ćemo tragu dugoročno razvijati ovaj projekt. Stihijski ne možemo prihvaćati sve festivale koji nam se nude, stoga smo postavili novi koncept organiziranog kulturno-turističkog zbivanja u Šibeniku koji će našem gradu donijeti novu vrijednost – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Dino Karađole, direktor TZ-a, kaže da je Changer stigao na pravo mjesto jer: – …Šibenik se kroz svoju povijest pokazao inovativnim gradom. Zajedno s Gradom Šibenikom, dugoročno ćemo razvijati projekt s ciljem da Changer postane jedan od vodećih festivala, a Šibenik destinacija visokokvalitetnog turizma.

– Radi se o projektu koji defnitivno nešto mijenja, ili je mijenjao ili će mijenjati – rekao je Marko Perica iz agencije Fakat, koja svoje prste ima i u varaždinskom Špancirfestu.
Pratit ćemo. Obećavaju i valjda neće otići ako se pokažu dobri. Za sada vam nudimo samo konkretne informacije: koncerti Laibacha i Josipe Lisac koštat će 150 kuna, a mogu se kupiti i u paketu po 230 kuna. Ostali najavljeni bendovi nastupat će u središtu grada besplatno.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X