Lars Ulrich: ‘St Anger’ zvuči kao da smo htjeli raniti slušatelje

Lars Ulrich priznao je kako i njemu osmi studijski album Metallice ‘St Anger’ iz 2003. zvuči kao da je sniman u maniri da našteti slušateljima.

Lars Ulrich (Foto: Wikipedia)

U intervjuu za Classic Rock magazin, Lars Ulrich, bubnjar Metallice je izjavio kako s današnje pozicije članovi benda na album ‘St Anger’ gledaju kao na izdvojeni eksperiment. Album je bio objavljen 2003. godine, gotovo šest godina nakon posljednjeg studijskog izdanja grupe.

Upitan o tome što osjeća o tom albumu, Ulrich je odgovorio: Kad slušam album od početka do kraja, osjećam kao da me netko udara. To je nešto kao ranjavanje slušatelja.“

Razlog što je sve ispalo na taj način vidi u tome što je Metallica u to vrijeme htjela na bilo koji način pomaknuti granice i otići u nepoznatom smjeru. „Album „St Anger“ vidim kao izolirani eksperiment. Dogodilo nam se u karijeri da želimo srušiti barijere i to je to. Već smo jednom snimili „Ride The Lightning“ za koji vjerujem da je dobar album. Mislim da nema potrebe raditi još jedan takav“, izjavio je Lars Ulrich.

Dodao je kako razumije što neki obožavatelji „St Anger“ drže za najlošiji album grupe, iako on osobno ne radi listu najboljih i najgorih albuma Metallice. „Mislim da je fer reći da znam da ga neki doživljavaju najgorim, ali ja ne mogu. Način na koji doživljavam kompleksnost svijeta mi ne dopušta da tako jednostavno rangiram stvari od najboljih do najgorih.’

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X