‘Last Rain on Earth’ – Chasing Nord ima soundtrack (ne)izvjesne apokalipse ljudske rase

Nakon što su krajem prošle godine novim singlom i spotom ‘Ænd Now’ slušatelje uveli u zamišljenu postapokaliptičnu priču o zadnjim danima ljudske rase na Zemlji, Chasing Nord ponosno predstavlja naslovni singl i spot istoimenog albuma ‘Last Rain on Earth’ koji će u izdanju Dallas Records biti objavljen u petak 10. veljače.

Chasing Nord (Foto: Filip Gržinčić)

“Last Rain on Earth” zapravo je prethodnik singla “Ænd Now”, i pjesma koja je postavila temelje njihovog novog albuma. Ona je bila i odrednica za kreativan pravac u kojem su željeli ići s ostatkom materijala svog drugog studijskog izdanja.

„To je jedna od onih pjesama gdje se sve poklopilo točno kako smo zamislili i pomogla nam je shvatiti na koji način možemo realizirati ideje iz udobnosti naših domova, a da nismo na probama za koje nije postojala mogućnost u vrijeme lockdowna i života u različitim gradovima. Zauvijek ćemo biti zahvalni ovoj pjesmi na tome i svemu što nas je naučila“, priča gitarist Ivan Jović, a Mihael Prosen (pjevač, autor i basist) dodaje: „ Je, baš smo sretni kako je sve sjelo na svoje mjesto, a na to su se videom savršeno nadovezali Filip i Slađana Gržinčić koji su ispričali jednu fantastičnu apokaliptičnu priču i rekao bih gotovo savršeno spojili audio sa videom. Iznimna suradnja koju ćemo gotovo sigurno ponoviti više puta u budućnosti.“

Ruševne i napuštene građevine, zahrđali strojevi, izostanak flore i krševit teren krčke uvale Voz, poslužili su kao idealna lokacija ove dvodijelne postapokaliprične priče, koju kreativno i redateljski potpisuje par Gržinčić. „Sretan sam što je konačno vani i ‘Last Rain on Earth’, spot kojeg smo zajedno s ‘Ænd Now’ snimili u dva napeta dana još u listopadu prošle godine“, priča Filip Gržinčić; „Za ovaj spot cijeli dan smo proveli na kamenolomu gdje je bilo svega, od trčanja, tučnjave pa do pljuska kojeg smo umjetno stvorili za najsunčanijeg dana u mjesecu. Malo je reći da smo se i dobro nasmijali i dobro naradili, naznojili i pokisnuli, pa se nadam da će i publika prepoznati trud, jer je bio preveliki gušt snimiti ovaj scenarij za ovako dobru pjesmu!“

Apokalipsa žestokih razmjera dobila je svoj soundrack, a moćnu live izvedbu Chasing Norda doživite iduću subotu 18. veljače u zagrebačkom Domu sportova, na osmom izdanju popularnog zimskog festivala AntiValentinovo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X