Legendarni bubnjar Boris Leiner novi singl posvetio instrumentu koji mu je obilježio život

U spotu su se Leineru priključili i poznati bubnjari domaće scene – Borna Šercar, Janko Novoselić, Ivan Vodopijec, Mladen Subošić Suba, Ante Prgin Surka, Ivan Levačić, Nikola Babić i Tin Ostreš.

Boris Leiner “Kada bubanj krene”

Legendarni bubnjar Boris Leiner 50 se godina s bubnjevima volio javno, a posljednjih godina ta je ljubav bila tajna. Sada se vraća na scenu s autorskom pjesmom “Kada bubanj krene”, za koju je tekst napisala autorica Jasminka Mitrić, glazbu potpisuju Jasminka Mitrić, Boris Leiner i Marino Pelajić, a aranžman su napravili Leiner i Pelajić. Projekt je okupio sjajnu glazbenu ekipu – osim Borisa na bubnjevima i vokalu, tu je čuveni basist grupe Film, Marino Pelajić; Boris Hrepić – gitarist Daleke obale, Leo Anđelković na gitari, te izvrsni mladi pijanist Jadran Mihelčić. Producent pjesme je Ante Prgin Surka.

“U jednom momentu je svega bilo previše i prestao sam svirati. Godio mi je predah, a onda me je počeo proganjati muk mog bubnja. Tam-tam ritam je prizvao sjajnu glazbenu ekipu i uz njihovu pomoć je nastala ova iskrena pjesma posvećena bubnju. Neka bubanj krene,” navodi Leiner o pjesmi.

Boris Leiner sinonim je za novi val, svojim brojnim bendovima obilježio je hrvatsku glazbenu scenu, a u katalogu broji njih preko deset u kojima je stvarao ili svirao. Koliko kultnom glazbeniku znači novi upliv na scenu iskazuju i stihovi refrena pjesme – “Kada bubanj krene sve zapleše oko mene, crne misli se izgube, svi me grle, svi me ljube”. Videospot potpisuju Nevio Smajić i Mario Borščak, a u spotu su se Leineru priključili i poznati bubnjari domaće scene – Borna Šercar, Janko Novoselić, Ivan Vodopijec, Mladen Subošić Suba, Ante Prgin Surka, Ivan Levačić, Nikola Babić i Tin Ostreš.

Boris Leiner sudjelovao je u mnogim glazbenim i kulturnim projektima, a zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom priređujući vlastite izložbe. Godine 2020. tiskana je knjiga njegovih autobiografskih zapisa “Sve bio je ritam”, a 2022. izašla je knjiga “Azrini svjedoci” autorskog para Borisa Leinera i Jasminke Mitrić, koja sadrži 101 priču fanova koji su gledali Azru na različitim koncertima i u drugim prigodama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X