Lela Kaplowitz dobitnica potpore na natječaju ‘Internacional’ Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj koji je bio otvoren od 3. prosinca 2018. do 14. siječnja 2019., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je sedam prijava od kojih nositelji dva prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja – stoji u priopćenju HDS-a koji je ove godine financijski pomogao projekt Lele Kaplowitz.

Lela Kaplowitz i The Duke Ellington Orchestra u Lisinskom (Foto: Dinko Bažulić)

Stručno povjerenstvo koje čine Dubravko Majnarić (predsjednik), Matej Meštrović i Tomislav Škulić u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Lele Kaplowitz: „TO ONE” by Lela Kaplowitz kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Autorski projekt Lele Kaplowitz obuhvaća izdavanje albuma i promociju kako u Hrvatskoj tako i u SAD-u u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall, te Kini i Europi uz snimanje video reportaža 2020/2021. godine. Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, priložio kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo i dokazano da je 50% troškova projekta već pokriveno iz drugih izvora financiranja, da se radi o autorskom materijalu koji ima argumentirani potencijal da se realizira već u najskorije vrijeme, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

“Za razliku od ostalih projekata gdje je glavni cilj troškovi produkcije i snimanja, projekt Lele Kaplowitz sadrži i obrazlaže kompletan plasman sadržaja gdje je produkcija snimke početak, a sve daljnje radnje koje su u projektu vrlo obimno razrađene, garantiraju promociju i ciljeve sufinanciranog sadržaja”, navodi se u obrazloženju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X