Lela Kaplowitz dobitnica potpore na natječaju ‘Internacional’ Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj koji je bio otvoren od 3. prosinca 2018. do 14. siječnja 2019., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je sedam prijava od kojih nositelji dva prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja – stoji u priopćenju HDS-a koji je ove godine financijski pomogao projekt Lele Kaplowitz.

  • 4
    Shares
Lela Kaplowitz i The Duke Ellington Orchestra u Lisinskom (Foto: Dinko Bažulić)

Stručno povjerenstvo koje čine Dubravko Majnarić (predsjednik), Matej Meštrović i Tomislav Škulić u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Lele Kaplowitz: „TO ONE” by Lela Kaplowitz kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Autorski projekt Lele Kaplowitz obuhvaća izdavanje albuma i promociju kako u Hrvatskoj tako i u SAD-u u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall, te Kini i Europi uz snimanje video reportaža 2020/2021. godine. Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, priložio kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo i dokazano da je 50% troškova projekta već pokriveno iz drugih izvora financiranja, da se radi o autorskom materijalu koji ima argumentirani potencijal da se realizira već u najskorije vrijeme, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

“Za razliku od ostalih projekata gdje je glavni cilj troškovi produkcije i snimanja, projekt Lele Kaplowitz sadrži i obrazlaže kompletan plasman sadržaja gdje je produkcija snimke početak, a sve daljnje radnje koje su u projektu vrlo obimno razrađene, garantiraju promociju i ciljeve sufinanciranog sadržaja”, navodi se u obrazloženju.

  • 4
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X