Lenhart Tapes i seksualna revolucija na selu u tri minute – objavljen spot ‘Kurvin vodenjak’

Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes projekt predstavljaju drugi singl i prvi službeni video spot s albuma ‘Duets’ (2021. Pop Depresija/Novo doba) i to za pjesmu ‘Kurvin vodenjak’.

Lenhart Tapes ‘Kurvin vodenjak’ (Foto Staša Tomić)

Kako opisati ovaj poetsko-seoski audio-video kaos? Možda s: “to je jedan etno-indastrial-punk pakao u tri minute u izvođenju Lenhart Tapes Orchestra sa famoznom Mirjanom Raić u glavnoj ulozi i u režiji Staše Tomića”.

“Partitura je raspisana davne 2013. godine u Novom Sadu, kada se pojavila ambicija da Lenhart Tapes preraste u Orchestra. Sjajna ekipa improvizatorskih muzičara (dvojica iz grupe Нойзац) okupljena oko studija u kratkotrajnom MaTerra mestu u Futoškoj ulici, učinila je da ova pesma zaživi. Granice u izboru melodija, semplova, gitarskih efekata i tekstova nisu postojale. Kurvin vodenjak je tada bio viralni nadrealni “satanistički” video na Jutjubu odakle su pokupljeni neki stihovi. Vokalnu melodiju započela je Tijana Stanković, a završila Mirjana Raić. Pesmu sam uobličavao sa Špirom (Jovan Obradović), sedeći na kadi u njegovom kupatilu, slušajući kako se miks “čuje iz druge sobe”. Na vinilu je dobila dušu. Vizija Staše Tomića pesmi je dala potpuno nezavisan život,” sumira sve Vladimir Lenhart.

Redatelj spota, undergraund legenda regije Staša Tomić bio je kratak i direktan: “Surovu realnost srpskih sela punih usamljenih mladih muškaraca dodatno pogođenih sušom, može spasiti samo seksualna revolucija pod šatrom”. Snimanje spota podržao je MOST – The Bridge for Balkan Music.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X