Leon Brenko objavio novi jazz album ‘Keep on Moving’

Glazbenici na albumu su Leonov kvartet s kojima je snimio i prvi album. To su bubnjar Marko Lazarić, basist i kontrabasist Bojan Skočilić i gitarist Alen Spada, a na četiri kompozicije im se pridružila i brass sekcija koju čine trombonist Miron Hauser, saksofonist Vojkan Jocić i trubač Darko Sedak Benčić.

Leon Brenko ‘Keep on Moving’

Poznati pulski jazz glazbenik, Leon Brenko, objavio je drugi album s autorskim pjesmama „Keep On Moving“.

„U odnosu na prvi album, za koji sam neko vrijeme promišljao o izboru glazbenika s kojima ću ga snimiti te kompozicijama koje odabrati s obzirom na šarolik materijal, stvari oko snimanja ovog albuma dogodile su se prirodno. Odmah od početka znao sam što želim. Kompozicije su nastajale spontano, nisam se žanrovski opterećivao, i sve kao da su pisane za ovaj bend“, kaže Leon Brenko o novom, drugom solo albumu „Keep On Moving“.

Neke od kompozicija je, kaže, imao od ranije i one su se uz minimalne aranžmanske zahvate savršeno uklopile u novi materijal. Glazbenici na „Keep On Moving“ su Leonov kvartet s kojima je snimio i prvi album. To su bubnjar Marko Lazarić, basist i kontrabasist Bojan Skočilić i gitarist Alen Spada, a na četiri kompozicije im se pridružila i brass sekcija koju čine trombonist Miron Hauser, saksofonist Vojkan Jocić i trubač Darko Sedak Benčić.

Album je sniman u Analogic Recording Studiu u Puli, Istarskom Narodnom Kazalištu i Studiu84 pored Samobora. Snimili su ga u nekoliko sessiona tijekom jeseni 2022 i prve polovice 2023. Sve kompozicije na albumu su autorske pjesme Leona Brenka. Album je miksao Alen Spada, a za mastering je zaslužan Drago Smokrović Smokva. Aranžmane za brass sekciju prlilagodio Miron Hauser. Fotografije i dizajn omota kao i na prvom albumu potpisuje Igor Zirojević.

Album će nakon izlaska najprije predstaviti porečkoj publici u sklopu festivala „Jazz u Lapidariju“ gdje Leon nastupa s quartetom 19. srpnja. 28. srpnja nastupa u Novigradu s triom u Prolazu Boška Petrovića. Nekoliko stvari s novog albuma već je doživjelo svoju premijeru na nedavno održanom Siscia Open Jazz & Blues Festivalu na kojem je nastupio s kvartetom i na Labin Jazz Festivalu gdje su svirali kao Leon Brenko Trio.

Popis pjesama:
1. Keep On Moving
2. Sofia’s Dance
3. Soulmates
4. Tony’s Place
5. Mother’s Love
6. Girl With Two Names
7. Heita
8. Metropolitana

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X