Leonardo DiCaprio nazvao Gretu Thunberg lidericom našeg vremena

Glumac i aktivist za zaštitu okoliša izjavio je da je sastanak s Gretom Thunberg bio velika čast za njega.

Leonardo DiCaprio (Foto: Wikipedia)

DiCaprio je kao ugledni predvodnik u zaštiti okoliša rekao je da bi 16-godišnja Gretina poruka trebala biti “poziv na buđenje svjetskim čelnicima svuda da je vrijeme neaktivnosti gotovo”.

Oskarovac je na Instagramu podijelio zajedničku sliku sa 16-godišnjom Gretom Thunberg pišući: “Malo je puta u ljudskoj povijesti gdje se glasovi pojačavaju u tako ključnim trenucima i na takve transformacijske načine – ali Greta Thunberg postala je vođa našeg vremena. Povijest će nam suditi po onome što danas radimo kako bismo jamčili da će i buduće generacije moći uživati ​​na istom životnom planetu koji smo tako jasno uzeli zdravo za gotovo. Nadam se da je Gretina poruka poziv na buđenje svjetskim liderima svuda da je vrijeme neaktivnosti prošlo.“

44-godišnji DiCaprio, koji je nedavno glumio u “Bilo jednom u… Hollywoodu” Quentin Tarantino, rekao je da je “optimističan u pogledu budućnosti” zahvaljujući Thunberg i mladim aktivistima poput nje: “Bila mi je čast provoditi vrijeme s Gretom”, rekao je. “Ona i ja obvezali smo se podržavati jedni druge u nadi da ćemo osigurati svjetliju budućnost našeg planeta.”

DiCaprio je vođa kampanje za klimatske promjene, te je to istaknuo tijekom svog govora na 88. dodjeli nagrada Američke filmske Akademije za 2016. godinu. Tada je rekao: “Klimatske promjene su stvarne, događaju se upravo sada. To je najbliža prijetnja s kojom se suočava naša čitava vrsta i trebamo zajedno raditi na njenom zaustavljanju i odgađanju.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

Objavu dijeli Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X