Let 3 i Alka Vuica zajedno u pjesmi ‘Drama’

Niz suradnji koje nam je Let 3 već predstavio u sklopu najave novog albuma, nastavlja se još jednom intrigrantnom suradnjom, ovaj put s jedinstvenom Alkom Vuicom i to u remakeu pjesme ‘Drama’, jednoj od najvećih uspješnica Leta 3 s albuma ‘Jedina’, koji će uskoro proslaviti 22 godine od objave.

Let 3 i Alka Vuica (Foto: Goran Berović)

Na suradnju je, kaže Mrle, nije trebalo nagovarati Alku Vuicu, dovoljno je bilo samo čuti pjesmu.

“Ona je jednostavno čula pjesmu koja joj se učinila jako atraktivnom i aktualnom u ovom trenutku tako da smo tu suradnju vrlo jednostavno i s velikim zadovoljstvom ostvarili” , rekao je basist grupe Let 3, a o suradnji se nadovezala i Alka: “Bila sam počašćena njihovim prijedlogom jer je Let3 za mene uvijek bio kultni bend. Želim reći da su oni multimedijalni umjetnici i da ih neizmjerno cijenim i poštujem. ”Drama” mi je najdraža pjesma i ne samo zato što je sad obrađena i objavljena sa mnom u suradnji, nego i zato što je to doista nevjerojatna pjesma koja govori na neki način o ovom ‘čistilištu’ koje mi zovemo Svijet! Osim toga, to je pjesma čiji vam se refren ukuca u mozak i definitivno je pjesma s porukom. Nevjerojatno je da smo je ponovno napravili i snimili baš u doba pandemije i da je spot bio gotov baš kada je Rusija izvršila napad na Ukrajinu! Uopće ne mogu vjerovati koliko su umjetnici nekad vjesnici svog vremena i ne znajući što ih potiče!”

Alka Vuica (Foto: Goran Berović)

Spot za “Dramu” nastao je prema originalnoj verziji spota nastalog u režiji Radislava Jovanova Gonza, koji zajedno s Marijem Borščakom potpisuje i režiju remakea spota.

”Moram reći da je ovaj spot snimljen doslovno par dana prije početka ove grozne situacije i početka rata u Ukrajini. MI smo u biti na neki način nagovijestili nažalost, ali smo opet na neki način kritizirali sve ovo što se događalo prije ovog napada. Jako nas se dojmio taj veliki stol gdje su sjedili Putin i Macron, u ovom spotu se to pojavljuje. Nažalost rat je ipak započeo, nadali smo se da će ostati samo na pregovorima tako da je ovaj spot ispao sada kao da je nagovijestio ovu grozotu koja se događa”, govori Mrle.

Let 3 (Foto: Goran Berović)

Zorana Prodanovića Prlja o svemu kaže: “’Zbog takvih boginja su nekad bogovi ratovali, bar nas tako povijest uči, zar ne? Ovi današnji tupavci su zabrijali da su blizu Olimpa? Nisu, na taj Tron ima pravo samo narod, Alka kojoj se klanjamo i Let 3.’’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X