Let 3: Mislimo da bi bilo zgodno u Predsjedničke dvore staviti spomenik ‘Angela Merkel sere’

Riječki kontroverzni bend danas je u 14 sati izveo novi performans u galeriji Lauba.

Let 3 na performansu poklanjanja spomenika 'Angela Merkel sere' Predsjedničkim dvorima (Foto: Zoran Stajčić)
Let 3 na performansu poklanjanja spomenika ‘Angela Merkel sere’ Predsjedničkim dvorima (Foto: Zoran Stajčić)

„Pošto u predsjedničkim dvorima više nemaju Titovu bistu i imaju jedan prazan prostor, jedno prazno mjesto, bilo bi zgodno u taj prostor staviti naš spomenik „Angela Merkel sere“. Vjerujem da bi sigurno bila atrakcija posebno kad su Predsjednički dvori otvoreni za javnost. Mislimo da bi i stranci bili za to jako zainteresirani, a ne samo domaći posjetitelji, izjavio je Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3 danas u zagrebačkoj galeriji Lauba tijekom performansa poklanjanja spomenika „Angela merkel sere“ Predsjedničkim dvorima, te nastavio: „Kartonski eksponati baš ne mogu nadomjesti prave spomenike, posebice ovaj Angele Merkel u fascinantnoj veličini. Mislim da Titova bista više nije atraktivna. To više nije interesantno, za razliku od Angeline jer je ona još uvijek na dužnosti.“

Njegov kolega Zoran Prodanović Prlja komentirao je kako je njihova „Angela“, koja je kao vijest odjeknula širom Europe, s njima prevalila dugačak put, ali je pored toga još uvijek ispravna i služi svojoj namjeni.

„Mi ćemo sad pokazati da ne želimo dati neispravni spomenik. Govna svakodnevno stižu i spomenik mora biti u funkciji“, pojasnio je Mrle prije performansa ispuštanja umjetnih fekalija iz stražnjeg otvora spomenika. „Eto vidite, prolaze i suha govna“, izjavio je nakon ‘uspješnog testiranja’, pozvavši i okupljene novinare da slobodno mogu i oni stati ispod statue i dočekati njen ‘lagani teret’.

Na novinarsko pitanje jesu li pozvali i nekoga iz Predsjedničkih dvora na performans tj. poklanjanje spomenika, Mrle je izjavio da je riječ o javnom pozivu otvorenom za svekoliku javnost pa tako i predstavnike Predsjedničkih dvora, koji se (očekivano) nisu pojavili.

Za kraj performansa predstavljena je nova pjesma Leta 3 „Gladni“ za koju je Mrle pojasnio da je riječ o novoj „Internacionali“ te je „posvetio svim hrvatskim domoljubima, homoseksualcima i svim narodima bivše Jugoslavije.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X