Let 3 predstavlja novi spot za singl ‘Mazi’ s aktualnog albuma ‘Angela Merkel sere’

Apokaliptični spot kojim najavaljuju nadolazeći koncert koji će se održati 5. studenog u riječkoj hali Torpedo snimljen je na Metisovom odlagalištu krupnog otpada. Režiju potpisuje Boris Sekulić.

Mrle s glumcima iz spota 'Mazi'
Mrle s glumcima iz spota ‘Mazi’

“Nakon što sam prošle godine izradio spomenik Angeli Merkel, Letovci su mi iskazali povjerenje i za režiju glazbenog spota za pjesmu Mazi. Spot je zamišljen kao groteskna priča o samoći. Otpad, blizanci, zebre, sluga, svećenici, štikle, krv, vatra i svinjetina. Svi elementi koji su potrebni za dobar akcijski spot. Mrle je u zadnji tren uletio umjesto glavnog glumca i odradio fantastičnu ulogu. Do kraja tjedna ga Kusturica zove za svoj projekt”, izjavljuje Boris Sekulić.

U izradi spota sudjelovali su i Filip Tot kao direktor fotografije, Maida Srabović u montaži, za maske je zaslužna Bianka Žugelj, a glumili su Saša i Siniša Brezovac te Goran Zelić.

Koncertom u Torpedu za tradicionalnu riječku rock obitelj Let 3 će se predstaviti domaćoj publici s velikom produkcijom, dramom i spektaklom koji će biti na razini nedavnog zagrebačkog koncerta za Antivalentinovo, koji je bend održao u veljači ove godine u rasprodanom Domu sportova.

Da bi fešta bila još bolja, bend je u goste pozvao i dva sjajna benda.

Prvi od njih su legendarni slovenski punkeri – NIET. Ova grupa osnovana je davne 1983., te su se brzo etablirali kao jedni od najboljih predstavnika tadašnje ljubljanske hard-core punk scene. Osvojivši publiku i kritiku Niet su nastupali uz najveća punk rock imena tadašnje scene, između ostalih i s riječkim Parafima, kao i na tada najvažnijim festivalima poput Yurma. Sredinom osamdesetih zbog odlaska većine članova u vojsku bend se razilazi da bi se ponovo okupili 1988., kada su snimili posljednje pjesme s prvim pjevačem Primožem Habičem koji je tri godine kasnije tragično umro od prevelike doze heriona. Iako se govorilo da se bend više nikada neće okupiti, 2008. se vraćaju na scenu i više manje kontinuirano djeluju i nastupaju do danas.

Uz Niet, na koncertu Let3 u Torpedu, nastupit će i mladi riječki bend Moskva koji je upravo ovih dana završio snimanje svog novog albuma i koji će sasvim sigurno iskoristiti priliku da pred velikim brojem publike predstavi kako nove, tako i pjesme sa prethodnih albuma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X