Letu štuke imaju novi singl ‘Bože zdravlja’

Legendarni sarajevski bend Letu štuke nakon duže pauze novih izdanja predstavljaju novi singl. Pjesmom ‘Bože zdravlja’ za koju su snimili i spot najavljuju skorašnji izlazak novog albuma.

Dino Šaran, Letu štuke (Foto: promo)
Dino Šaran, Letu štuke (Foto: promo)

O čemu govori pjesma objasnio je frontmen benda, Dino Šaran: “Bože zdravlja” je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u izbivanju sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, ovo je jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Video su realizirali “Horrible people” pod vodstvom redatelja Gorčina Zeca. Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma benda “Letu štuke”.

Na suradnju sa Štukama, osvrnuo se i sam redatelj koji je rekao: „Kada sam prvi put poslušao pjesmu „Bože zdravlja”, doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Otud je nastala ideja junaka, točnije, putnika koji traga za svojom „vatrom”. To je bila polazna točka za suradnju s Dinom Šaranom, koji je svojim prijedlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio ukupnu viziju. Obzirom da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči. Ova prelijepa i na neki način nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirirala kreaciju. Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh