LHD u Nevidljivoj sceni: Ni u Bambijima nismo imali velike ambicije, a sada samo želimo svirati što više

Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac, bas i bubanj sisačke grupe LHD, gostovali su u novom izdanju podcasta Nevidljiva scena.

LHD u Nevidljivoj sceni

LHD, bend nastao na zasadama The Bambi Molestersa, u Azimutu je promovirao album „OFF the Grid“. U novom izdanju Nevidljive scene Lada i Hrvoje pričaju o tranziciji iz Bambija u LHD, karijeri, planovima i očekivanjima.

The Bambi Molesters imali su početkom stoljeća iznimnu karijeru… Od svjetske turneje, preko nastupe s R.E.M. pa sve do uvrštavanja njihove pjesme u soundtrack serije „Breaking Bad“. Jesu li s LHD-om želje i ambicije skromnije?

– Nisu ni tada to bile velike želje, sve nam se samo izdogađalo. Nije da smo mi prstom uboli u Novi Zeland i odmah idemo tamo. Nama je sad bitno da sviramo što više, a ponajprije u klubovima poput Azimuta gdje smo mi ko doma i gdje možemo napraviti atmosferu. Onda se i mi i ljudi bolje povežemo i kući idemo sretni. A imamo li ambicije za velike turneje kao nekad? Sve se to sad malo promijenilo, svijet se cijeli promijenio. Sve funkcionira ne nekoj drugačijoj bazi. Jako je malo nezavisnih klubova, uglavnom su ih preuzele velike agencije. Sve je drugačije nego prije petnaestak godina.

A jesu li uspjeh s Bambijima mogli, što se globalne scene tiče, više kapitalizirati?

– Možda, u nekom trenu da se negdje nešto otvorilo. Imali smo fenomenalne koncerte pred 30 ili 50 ljudi, a da ih je bilo petsto ili tisuću možda bi sve to otišlo ne neku višu razinu. Ali napravili smo jedan fini put, to sve zaokružili s pet, šest albuma i ostala su nam lijepa sjećanja.

Cijeli intervju pogledajte u priloženom videu…

Snimljeno u klubu Azimut u Šibeniku
Produkcija: Kolektiv 4B
Snimatelji: Zrinka Magazin, Nina Mijanović, Krešimir Grubić
Ton s koncerta: Dino Roca, Mirko Rak
Montaža: Branka Grubić
Urednik i voditelj: Marko Podrug

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X