Ukrajina osuđuje HBO zbog dodjele uloge ‘proputinovskom Srbinu’ u ‘The White Lotus’

Kijev nije zadovoljan odabirom Bikovića.

Miloš Biković (Foto: Wikipedia)

Ukrajina nije zadovoljna HBO-ovim odabirom glumaca za treću sezonu hit TV serije The White Lotus, jer je istaknutu ulogu u novoj sezoni dobio i jedan ‘proputinovski’ glumac iz Srbije, javlja Politico.

Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije, sada bi trebao glumiti u trećoj sezoni HBO-ove serije ‘The White Lotus’”, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, označivši američkog produkcijskog diva. “HBO, je li u redu da radite s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo,” upitalo je ministarstvo s nevjericom.

Ranije u siječnju HBO je Bikovića najavio među petero novih glumaca u seriji — crnohumorne drame o klasnoj nejednakosti ispričane kroz priče bogatih gostiju odmarališta The White Lotus. Snimanje počinje u veljači.

Biković se proslavio u Rusiji, ima rusko državljanstvo i, u prethodnim intervjuima s ruskim medijima i YouTube blogerima, podržao je ruskog predsjednika Vladimira Putina u okupaciji Krima i invaziji na Ukrajinu. Ruski redatelj Nikita Mihalkov tvrdi da je on od Bikovića napravio filmsku zvijezdu.

“Rusija se kreće [svojim] putem i svijet to doživljava kao neprijateljsku akciju”, rekao je Biković u jednom od svojih intervjua ruskim medijima 2020. godine “Mislim da je ovo prvi put da Rusija nije uzela Europu kao izvor mudrosti. Ovaj takozvani civilizirani [zapadni] svijet, koji je bombardirao moju zemlju [tj. Srbija], nema demokracije i ljudskih vrijednosti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X