LHD u subotu objavljuju prvijenac ‘Off the Grid’, izbacili i singl ‘Tzar of Premantura’

Video je radio Marko Tadić, nagrađivani slikar, multimedijalni umjetnik i profesor na ALU Zagreb. Tema je NLO u Sisku.

LHD (foto: Krešo Nilić)

Instrumentalni r’n’r trio LHD objavljuje debi album “Off the Grid“ u izdanju Dirty Old Label, nezavisne izdavačke kuće Igora Banjanina i bendovske podetikete Red Drum.

LHD samo je naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko, nekima poznati i kao nekadašnji članovi The Bambi Molestersa i The Strange.

Album “Off the Grid“ sniman je u Sunday Studios, a za mastering je zaslužan Green Hill Studio. Producirao ga je sjajni Sven Pavlović. U 10 novih autorskih pjesama naziru se utjecaji garage, soul, exotica, surfa, te psihodelije i ispreplicu u intrigantan i svjež zvuk. Na albumu, uz sisačku trojku, gostuju Arimati Jutila iz kultne finske grupe
The Flaming Sideburns i Nacho Rompantondo iz argentinske surf atrakcije Los Freneticos, te Sven Pavlović kao studijski pridruženi član benda.

Album izlazi 21. svibnja, u digitalnom obliku i na CD-u. LP vinili, u crnoj i ljubičastoj boji, bit će dostupni ubrzo nakon izlaska. Prekrasan dizajn svih izdanja potpisuje Darko Kujundžić, a atmosferične fotografije
benda Krešimir Nilić.

Pucketavi zvuk Dinkovog vintage lampaškog pojačala Magnatone i fluidna atmosfera toplih melodija žanrovski ispisuju nastavak već  objavljenih dvostrukih A-singlova LHD-a, “Boiling Water, Dreamy Girl” / “This Caramel Should Cover The Earth” (2019.) i “Blue Umbrella” / “Green Voodoo” (2020.). Neposredno prije izlaska albuma bend se sada oglasio još jednim singlom. Riječ je o pjesmi “Tzar of Premantura” koja otvara album, a video je radio Marko Tadić, nagrađivani slikar, multimedijalni umjetnik i profesor na ALU Zagreb. Tema je NLO u Sisku.

Album je nastajao tijekom svima izazovnog proteklog razdoblja i tektonskih pomaka, a nove pjesme čine podlogu za mogući početak konstrukcijske obnove na svim razinama. U vrtlogu suvremene zaglušujuće verbalne buke, LHD slušateljima nude oslobađajuću i iskrenu instrumentalnu podlogu za neka osobna, stvarna ili virtualna putovanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X