Novi Chui izlazi sljedeći tjedan, naslovnicu radio Igor Kordej

Bend ove godine slavi desetu obljetnicu.

Chui “Zagreb – Berlin”

“Velika nam je čast i ogromna sreća da nam je naslovnicu novog albuma napravio naš genijalni ilustrator i stripaš Igor Kordej album stiže u digitalnom obliku sljedeći tjedan, a vinil čim stigne sa štampe,” napisali su danas na društvenim mrežama članovi benda Chui.

Bend ove godine slavi desetu obljetnicu, a dvoznamenkasti broj godina odlučili proslaviti i s dvostrukim albumom “Zagreb – Berlin”. Prvi dio albuma čine skladbe koje su nastale za vrijeme pandemije, a drugi dio albuma čine skladbe koje je Chui komponirao kao soundtrack za dokumentarni film Waltera Ruttmanna Berlin simfonija
velegrada koji su premijerno izveli na otvaranju Zagrebačkog Berlinale Specijala u suradnji s Hrvatskom filmskim savezom i Goethe institutom u Zagrebačkom kinu Tuškanac. Treba spomenuti i da je svaki član benda skladao jedan stavak pri čemu je svaki stavak dobio osobnu notu svakog člana sastava i stilski proširio ionako širok glazbeni spektar Chuija. Kasnije su dečki izveli film i na otvaranju 30. dana Hrvatskog filma i na MOP festivalu u Varaždinu, a 3.6. nas očekuje i izvedba na prekrasnoj ljetnoj pozornici kina Tuškanac kojom će zaokružiti proslavu desetog rođendana. Skladbe Grounded Sun i Nine Views dečki su posvetili Zagrebačkoj umjetničkoj instalaciji Prizemljeni sunčev sustav koju čine Prizemljeno sunce Ivana Kožarića i Devet pogleda Davora Preisa.

Chui su Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – saksofon & elektronika & udaraljke, Konrad Lovrenčić – bas gitara & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi & elektronika.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X