Liam Gallagher objavio album ‘C’Mon You Know’

Prva dva solo albuma Liama Gallaghera koja su po objavi dospjela na prvo mjesto na ljestvicama – ‘As You Were’ i ‘Why Me? Why Not’ – uvećali su potencijal jednostavne formule za uspjeh: spojite Liamov vokal koji je definirao jednu eru glazbe i suradnike od povjerenja te dodajte novi zamah klasičnim rock temama i utjecajima ’60ih koje Liam toliko voli. No, treći put jedan od braće Gallagher donosi obrat u priči sa svojim novim albumom ‘C’Mon You Know’ koji je objavljen danas.

Liam Gallagher ‘C’Mon You Know’

Prvotno inspiriran izvanrednim naletima kreativnosti njegovog stalnog suradnika Andrewa Wyatta, album ”C’Mon You Know” skrenuo je neutabanim stazama. Naravno, Liam kao Liam, zadržao je nešto prepoznatljivog zvuka The Beatlesa i The Stonesa, ali brza analiza albuma pokazati će reference na puno toga, od T-Rexa i Hendrixa do The Polyphonic Spree, pa čak i Beastie Boysa. A izdanje su posebno obojale neočekivane suradnje s Daveom Grohlom, Ezrom Koenigom iz Vampire Weekend i Nickom Zimmerom iz Yeah Yeah Yeahs.

Kao što je Liam u svom stilu sažeo u intervjuu za The Sunday Times, “Pomalo je neobičan na mjestima, što je dobro: 80 posto ludila i 20 posto klasike. Ako ćete početi raditi takve stvari na svom trećem albumu, pomoći će ako okolo hara malo Covida. Jer ako ne dobije zalet, i ljudi kažu: ‘Nisam siguran u ovo, malo je čudno’, možemo za to okriviti virus i vratiti se klasičnim stvarima.”

I dok je Liam Gallagher na pozornici još jednaka sila prirode kao što je bio prije gotovo trideset godina, njegovi tekstovi na albumu ”C’Mon You Know” prije će se pružiti u utješni zagrljaj nego potaknuti sukob. To je najočitije u priznanju na naslovnoj pjesmi: “muka mi je od glume da sam opasan” – ideji koje se također dotiče u ”Diamond In The Dark”. ”More Power” nudi nadu da će sve one stvari koje ne idu kako ste planirali u konačnici biti onakve kakve trebaju, dok je ”Better Days” čisti romantizam. Posljednji stihovi govore sve dok se album privodi kraju: “Mogu vam ponuditi samo svoju ljubav.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X