Lin-Manuel Miranda će adaptirati ‘The Warriors’ kao mjuzikl

Autor ‘Hamiltona’ pokušat će udahnuti novi život u materijal koji je poslužio kao temelj za akcijski hit film Waltera Hilla sa samog kraja sedamdesetih.

The Warriors (foto: Poster)

Lin-Manuel Miranda adaptira scensko glazbenu verziju “Ratnika podzemlja”, romana Sola Yuricka iz 1965. koji je nadahnuo još poznatiji kultni akcijski triler iz 1979. redatelja Waltera Hilla.

Pojedinosti o projektu još uvijek su nejasne, ali osoba koja je upoznata s Mirandinim planovima potvrdila je njegovu umiješanost. I film i roman usredotočeni su na izmišljenu uličnu bandu u New Yorku koja putuje iz Bronxa na svoj teren u Coney Islandu nakon što im je namješteno ubojstvo poznatog vođe bande. Film “The Warriors” nije mjuzikl, ali sadrži pjesme Barryja De Vorzona, Joea Walsha i Arnolda McCullera. Iako je film prikazao upečatljivu sliku urbanog propadanja (a snimljen je dok je grad bio na rubu nesolventnosti), Yurickov roman pružio je još mračniji pogled na ulični život.

Miranda, jedan od najutjecajnijih brodvejskih autora svog vremena, nedavno je dotjerao stihove za mjuzikl Kandera i Ebba “New York, New York”, inspiriran filmom Martina Scorsesea iz 1977., a vratio se i u Great White Way s “Freestyle Love Supreme”, improvizacijskom hip-hop komedijom koja je uspješno prikazana u Booth Theatreu 2019. i 2022. godine.

Naravno, Miranda je najpoznatiji kao tvorac megahita “Hamilton”. Njegove druge brodvejske zasluge uključuju Tonyjem nagrađene “In the Heights” i “Bring It On: The Musical”. Također je napisao zaraznu glazbu za Disneyjeve animirane filmove “Moana” i “Encanto”, čiji soundtrack posebno uključuje viralnu i zaraznu “We Don’t Talk About Bruno”.

Nakon što je napustio ulogu Alexandera Hamiltona 2016., Miranda je proširio svoj repertoar u industriji zabave. Bio je producent adaptacije filma “In the Heights” Jona M. Chua za veliko platno i režirao je autobiografski mjuzikl “Tick, Tick… Boom”, koji je Andrewu Garfieldu donio nominaciju za Oscar.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X