Umro je Mark Margolis, zvijezda serija ‘Breaking Bad’ i ‘Better Call Saul’

Slavu je stekao ulogom Hectora Salamance.

Mark_Margolis (foto: Kristin Callahan/Wikipedia)

Mark Margolis koji je glumio opasnog Hectora Salamancu u serijama “Breaking Bad” i “Better Call Saul”, preminuo je u četvrtak u bolnici Mt. Sinai u New Yorku. Imao je 83 godine. Njegov sin, Morgan Margolis, objavio je vijest.

Kao bivši kralj droge koji i dalje nadzire trgovinu metamfetaminom u Albuquerqueu iz svog staračkog doma, Margolis je ostavio nezaboravan trag u televizijskom svemiru Vincea Gilligana s jedva imalo dijaloga. Godine 2012. bio je nominiran za Emmy za svoju izvedbu u “Breaking Bad”. Vratio se kao Hector “Tío” Salamanca na pet sezona u prednastavnoj seriji “Better Call Saul”, gdje je u lik unio bogatu pozadinsku priču.

Rođen 1939. u Philadelphiji, Margolis se u mladosti preselio u New York kako bi se bavio glumom. S ranim zanimanjem za kazalište dobio je uloge u produkcijama kao što je ““Infidel Caesar”” na Broadwayu. Nastavit će se pojavljivati u više od 50 predstava izvan Broadwaya, uključujući “Uncle Sam” i “The Golem”.

Probio se filmskom ulogom u mafijaškom klasiku Briana De Palme “Scarface”, u kojem je glumio negativca i tjelohranitelja Alberta, zvanog The Shadow. Dugogodišnji suradnik Darrena Aronofskog, Margolis se također pojavio u filmovima “Noa”, “Crni labud”, “Hrvač” i “Pi”. Može se pohvaliti s više od 70 filmskih uloga tijekom pet desetljeća.

Osim u “Breaking Bad” i “Better Call Saul”, Margolis je imao stalne uloge u televizijskim serijama uključujući “The Equalizer”, “Oz”, “Kings” i “American Horror Story: Asylum”, a gostovao je u “Californication”, “Gotham”, “Crossing Jordan” i “The Affair”.

Margolisov menadžer Robert Kolker izjavi:o je “Bio je jedinstven. Nećemo više vidjeti njemu slične. Bio je cijenjen klijent i doživotni prijatelj. Imao sam sreće što sam ga poznavao.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X