Live Nation očekuje veliku koncertnu ljetnu sezonu iduće godine

Izvršni direktor koncertnog giganta Live Nation rekao je da tvrtka očekuje da će svladati prepreke koje postavlja koronavirus kako bi sljedećeg ljeta bila spremna za koncerte.

(Foto: Roberto Pavić)

Izjava slijedi katastrofalnu poslovnu godinu za tvrtku koja je široko rasprostranjenim otkazivanjem koncerata zbog pandemije prijavila pad prihoda od 95,1% u trećem tromjesečju 2020. godine.

Live Nation  jeu razdoblju od lipnja do rujna ostvario neto prihod od 184 milijuna dolara, što je ogroman pad u odnosu na 3,77 milijardi dolara zarađenih u istom razdoblju prošle godine.

Kako IQMag izvještava, izvršni direktor Michael Rapino ostaje optimističan prema radu tvrtke sljedeće godine nakon što ga je ohrabrio mali broj obožavatelja koji su vratili ulaznice i ostvarili povrat novca, kao i snažna festivalska prodaja za sljedeće ljeto.

Dodao je da obožavatelji mogu “očekivati koncerte u punom jeku idućeg ljeta” nakon što su obećali da će provesti niz mjera kako bi osigurali sigurnost tijekom  perioda pandemije Covid-19 virusa.

“Od postupaka za sanaciju prostora do pravila prilagođenih posjetiteljima, kupnji ulaznica i najnovijih mogućnosti testiranja, postavljamo standarde koji će obožavateljima, bendovima, timovima i umjetnicima pružiti mir prije, tijekom i nakon koncerta”, komentirao je.

Međutim, također je priznao da “put prema živoj glazbi neće biti pravocrtan” i inzistirao je na tome da će tvrtka “zadržati fleksibilnost i usredotočiti se na inovacije” do dugo očekivanog povratka glazbe uživo.

Posljednji Rapinovi komentari dolaze nakon što je rekao da očekuje “veliku ljetnu sezonu na otvorenom” za glazbu uživo sljedeće godine.

„Naša očekivanja velike ljetne sezone na otvorenom 2021. ojačana su i time što dvije trećine obožavatelja zadržavaju karte za otkazane festivale kako bi mogli ići na koncerte sljedeće godine, zajedno sa snažnom ranom prodajom ulaznica za festivale u Velikoj Britaniji idućeg ljeta, ” rekao Rapin i dodao: “Na primjer, Download i Isle of Wight koračaju daleko ispred prošle godine.”

Za kraj je rekao kako smatra se da bi sustav testiranja mogao biti sastavni dio budućnosti festivala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X