Live Nation omogućit će umjetnicima da odrede vlastite COVID-19 protokole ulaska na koncerte, te neće dozvoliti rad necijepljenom osoblju

Njegov izvršni direktor naglašava da ‘naše poslovanje i industrija predstavljaju ujedinjenje ljudi’.

  •  
  •  
(Foto: Vedran Metelko)

Live Nation, najveći svjetski koncertni promotor, potvrdio je da će dopustiti svojim glazbenicima na turnejama određivanje vlastitih COVID-19 protokola za ulazak publike na koncerte, interno dijeleći dokument koji opisuje “najbolje prakse” za provedbu svih potrebnih odredbi.

Prema dokumentu, koji je ranije ovog tjedna podijelio Variety , umjetnicima će biti dopušteno zahtijevati dokaz o cijepljenju ili negativan test na COVID-19 kako bi mogli nastupit u sklopu Live Nation koncerata.

“Vjerujemo da je ovo sjajan model”, rekao je u dokumentu izvršni direktor Live Nation Michael Rapino, “a to smo već uspješno proveli na mnogim velikim eventima, uključujući Lollapaloozu.”

Live Nation je rekao kako se nada da će takva odredba potaknuti više posjetitelja koncerta na cijepljenje, naglašavajući da je dobivanje uboda “prva stvar koju svatko može učiniti kako bi se brinuo o onima oko sebe”. Tvrtka također kaže da “ohrabruje što je moguće više koncerata da usvoje ovaj model”.

Osim toga, od 4. listopada Live Nation će zahtijevati cijepljenje svih svojih zaposlenika diljem SAD -a prije rada na jednom od svojih događaja ili ulaska u jedno od svojih mjesta, “uz ograničene iznimke kako to zahtijeva zakon”.

“Naš posao i naša industrija predstavljaju ujedinjenje ljudi, a cjepiva su jedan od najvećih alata za osiguravanje da svi mogu nastaviti zajedno uživati ​​u živoj glazbi”, rekao je Rapino. “Prošli smo mnogo toga prošle godine i izvanredno je vidjeti koliko smo daleko došli.”

Interna najava dolazi nakon kontroverze koja se pojavila početkom ovog tjedna, a u kojoj se tvrdilo da glazbenicima na turneji i njihovim timovima “nije dopušteno” objaviti da su pozitivni na COVID-19, što je Live Nation promptno demantirao da ne postoje takve klauzole u ugovorima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X