Podijelili smo ulaznice za koncert Darka Rundeka & Ekipe na Ljetu u MSU

U petak 16. lipnja Ljeto u MSU otvara Darko Rundek & Ekipa. Ravno do dna dijeli 2×2 ulaznice.

Darko Rundek (foto: msu.hr)

Statistika Ljeta u MSU, tijekom proteklih 10 godina uključuje 164 programa – 52 koncerta, 51 filmsku projekciju, 36 performansa, 15 velikih izložbi, 12 književnih tribina, inozemna kazališna gostovanja. I više od 40 tisuća posjetitelja.

Ljeto u MSU tradicionalno se održava u lipnju i srpnju u popodnevnim i večernjim satima. Glavno događanje večeri su tradicionalno koncerti najboljih bendova regije. Line up svirki za ovu godinu uključuje grupe i izvođače: Rundek i Ekipa, Pankrti, Pavel, M.O.R.T. i Damir Avdić.

Osim koncerata, u sklopu Ljeta u MSU muzej donosi i mnoštvo drugih sadržaja – u suradnji s kinom Metropolis, tu su projekcije najboljih europskih art filmova sezone u dvorani MSU Gorgona, te nastup plesnih grupa u okviru plesnog ciklusa Antisezona. Na filmskom programu ove godine su naslovi: “Mooanage Daydream”, “Tár”, “Ennio” i “Trokut tuge”. Na plesnom program su predstave “Sol”, “Nismo bile ovdje”, “Objekt plesa” i “Treptaj tišine”.

Također, svake večeri programa, ulaznica omogućuje i besplatan ulaz na novu veliku izložbu Budućnosti, koja predstavlja vrhunske hrvatske i međunarodne suvremene umjetnike.

Kroz spoj glazbe, izložbi, filma te plesa program Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti i pop kulture i njihovog približavanja široj publici.

Ljeto u MSU 2023 počinje 16. lipnja, a ovo je program:

18.30 FLM – “Moonage Daydream”, dokumentarni, glazbeni, 135′, 2022, Njemačka, SAD, red. Brett Morgen
Dokumentarac koji osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih glazbenika našeg vremena.

Do 20.00 IZLOŽBA – Budućnosti / Zbirka kao glagol
Dva glavna pogleda na budućnost nerijetko se isključuju: prvi se temelji na progresivnom rastu, dok drugi taj rast vidi kao prijetnju planetu i životu. Izložba nastoji osvijestiti važnost naše aktivne uloge u spašavanju vlastite budućnosti. S ovom izložbom predstavlja se i novi, arhitektonski reorganizirani otvoreni prostor muzeja, koji omogućuje da se posjetitelj odmah s ulaza susretne s remek djelima iz muzejskog fundusa.

21.00 KONCERT – Rundek i EKIPA
Najznačajniji i najdugovečniji hrvatski novovalni rock autor Darko Rundek koristi u svojim nastupima elemente teatra i performansa, a lirika mu je vrhunski umjetnički doseg regionalnog pjesništva. Jedan od rijetkih novovalnih prvoboraca koji ne živi na staroj slavi već godinama kontinuirano objavljuje nove pjesme i albume. Uz Rundeka, EKIPU čine pretežno mladi glazbenici: Roko Crnić (bas gitara, bubnjevi), Silvio Bočić (bubnjevi, gitara, bas), Miro Manojlović (udaraljke i vibrafon), Igor Pavlica (truba), Ana Kovačić (saksofon i sintesajzer).

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove album Darka Rundeka & Ekipe? glasi Brisani prostor, a ulaznice su osvojili Sead Berberović i Luna Bijelić.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X