‘Ljubav za Ričinu’ – glazbenici udruženi oko platforme za spas simbola Rijeke od devastacije

‘Ljubav za Ričinu’, platforma je u nastajanju koja poziva na umjetničke, edukativne, sportske i ine akcije na rijeci Rječini u cilju stvaranja kritične mase koja bi bila sposobna trajnije štititi i doprinijeti na revalorizaciji Rječine kao dragocjene i nezamijenjive.

The Siids u Rječinu (Izvor: Ljubav za Ričinu)

“Rječina (ili po domaći i originalno – Ričina, kojoj i sam grad Rijeka može zahvaliti svoje ime…) je u lošoj situaciji. Već niz mjeseci, putem građanske inicijative Spasimo Ričinu, apelira se na kontinuirane dugogodišnje devastacije koje se vrše na Ričini. Ono što je grozovito u čitavoj priči jest plan izgradnje nove hidroakumulacije imena HE KUKULJANI 2,5 km od samog izvora koji bi Ričinu uništio jednom zauvijek. Naime, tok Ričine je već odavno prepolovljen postojećom branom Valići nizvodno prema gradu i korito je većinu godine prazno. Gradnja nove hidroakumulacije bi ovu rijeku satrlo do kraja”, tvrdi Iva Korbar koja je i pokrenula inicijativu i platformu Ljubav za Ričinu.

Pozivu su se pridružili riječki bendovi the Siids i Krešo i i kisele kiše, ali i jastrebarski kantautor Ivan Škrabe koji su za Ljubav za Ričinu svirali na rijeci, što je zabilježeno kamerom.

Poziv je dakako otvorenog tipa i svi umjetnici koji bi svojim radom mogli dati doprinos ovoj važnoj akciji pozvani su da se slobodno jave. I dakako nije bitno jesu li iz Rijeke ili ne.
“Ovakve devastacije prolaze ‘ispod radara’ jer ljudi u Hrvatskoj skoro da nisu ni čuli za Rječinu, a radi se o tako fantastičnoj rijeci… I bila bi nepovratna ekocidna šteta ostati bez nje”, obrazložila je Iva Korbar svoje motive i napore u zaštiti Rječine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X