Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth skladbom ‘Happy 13’ najavljuju novi album

Svjetski poznati gitarist i skladatelj, Miroslav Tadić, nastavlja suradnju sa sjajnom violonisticom Yvette Holzwarth. Ovogodišnje su Valentinovo odlučili obilježiti objavom skladbe Happy 13, a koja je ujedno i najava budućeg studijskog albuma Luka. Ovaj dvojac istaknuo se 2019. godine nastupom na sceni Amadeo, a nova skladba i album prvi je njihov diskografski projekt.

Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth (Foto: promo)

“Skladba ‘Happy’ 13 nosi toplu i optimističnu poruku koja nam je svima u ovim danima prijeko potrebna. Bazirana je na tradicionalnom makedonskom plesu ‘Postupano oro’ koje ima neobičnu metriku 13/8. Taj broj 13 diljem se svijeta smatra nesretnim, a ja sam baš radi toga htio ovu pozitivnu skladbu nazvati ‘Happy 13’ – sretna trinaestica. Još jedna zanimljivost je da se ona može tretirati kao world music, ali i kao komorna glazba jer je napisana tako da je mogu izvoditi i klasični glazbenici”, objašnjava Miroslav Tadić.

Iako je album Luka njihov prvi zajednički projekt, ovaj dvojac surađuje još od 2016. godine, a hrvatskoj su se publici predstavili u ljetnim ambijentima na Krku, Brijunima, u Zadru, Šibeniku, Zagrebu te Zlarinu.

“Fascinira me njezino majstorstvo ne samo kao instrumentalistice, već i kao pjevačice i pjesnikinje, a njen osjećaj za glazbu našeg podneblja je posve izniman”, govori Miroslav Tadić o Yvette Holzwarth.

Novi album odlično se nadovezuje na Tadićev posljednji studijski uradak “Sanjati, možda spavati” objavljen prije četiri godine, a gotovo meditativni osjećaj na tom albumu pridnijele su tradicionalne uspavanke u kojima je ovaj sjajni glazbenik pronašao nadahnuće.

Miroslav Tadić gotovo svake godine održi nekoliko koncerata diljem regije, a već dugi niz godina živi i radi u Americi kao profesor akustične i električne gitare u Los Angelesu na prestižnom California Institute of the Arts.

“Pedagoški rad mi odgovara jer pored relativne materijalne sigurnosti donosi mi susrete s mnogo talentiranih i originalnih mladih ljudi koji me ujedno inspiriraju i daju mi osjećaj da sam im od pomoći. Oblast u kojoj radim je prilično široka pa ih učim o glazbenoj teoriji, improvizaciji, kompoziciji, aranžiranju, tehnici gitare i naravno o našem bogatom balkanskom folkloru”, objasnio je Tadić kojeg je ugledni Guitar Player Magazine proglasio jednim od 30 najradikalnijih i najosobenijih gitarista svijeta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X