Ljubljanski MENT festival objavio prvih devet izvođača i govornika za svoje 9. izdanje

Festival se seli u novi termin: od 29. do 31. ožujka.

MENT 2023.

Nakon što su se prethodna dva izdanja održala u lipnju, deveti MENT je planiran za kraj ožujka 2023., točnije od 29. do 31. ožujka. Ovaj showcase festival koji uvijek nudi nova glazbena otkrića održat će se na čak 15 različitih koncertnih i konferencijskih lokacija u Ljubljani. I ove će se godine koncentrirati na nove i nadolazeće bendove različitih žanrova, kao i neka već afirmirana imena iz cijele Europe, a tu je kao i uvijek konferencija koja okuplja stotine glazbenih profesionalaca iz cijelog svijeta. Sjajna je to prilika za sresti ljude iz industrije, kao i zapratiti najnovije trendove na glazbenom nebu.

“MENT je stekao reputaciju jednog od najznačajnijih europskih showcase festivala, istovremeno neopterećen hajpom oko sebe, a da i dalje ide u smjeru da postane još bolji baš zbog toga što daje priliku najčudnijim i najuzbudljivijim izvođačima”, izjavio je Fergal Kinney (Loud and Quiet Magazine, UK).

Ove godine MENT predstavlja “The Baltic Focus”, zajedničku inicijativu s tzv. “uredima za izvoz glazbe” iz Latvije, Litve i Estonije uz pomoć Baltičkog kulturnog fonda, a koja će predstaviti tu vrlo živahnu scenu širokim izborom glazbenika i tema u konferencijskom dijelu festivala.

Prvih devet izvođača s ovogodišnjeg MENT-a su: nježni suvremeni jazz trio Birds of Unknown (Slovenija), garažni punkeri Klotljudi (Srbija), glasnici jadranskog indie rocka Lelee (Slovenija), neopsihodelični ambasadori Moveknowledgement (Slovenija), melankolični rokeri Nesen (Latvija), istraživače neocumbie Planeta Polar (Litva), avanturistički neofolk Puuluup (Estonija), eksplozivna hip-hop/post punk mješavina Wu-Lu (Ujedinjeno Kraljevstvo) i futuristički pop tragači Zouj (Njemačka).

U konferencijskom dijelu festivalu prvih devet govornika su: Christof Ellinghaus, osnivač i direktor najvažnije njemačke neovisne izdavačke kuće City Slang i Iegendarni slovenski koncertni promotor Igor Vidmar, s kojima će se održati veliki intervju i rasprava. Pridružit će im se i velik broj booking agenata, kao što su Sarah Joy (ATC Live, UK) koja zastupa bendove kao što Yard Act, Squid i PVA te Jerome Williams (EBB Music, Nizozemska) koji radi s bendovima Altin Gün, Jambinai i BCUC između ostalih. Na okruglom stolu govorit će Michal Kaščak, osnivač, direktor i programski voditelj najvećeg slovačkog festivala Pohoda. Posjetitelji konferencije moći će čuti što za reći ima Nadja Haderer, direktorica jedne od najveće austrijske neovisne izdavačke kuće Ink Music. O tajnama i zanimljivosti s baltičke glazbene scene govorit će direktor Estonskog glazbenog ureda Ave Tölpt, zatim latvijska agentica i menadžerica Guna Zučika (Every Little Thing) te predsjednik Litavske glazbene udruge (LBMA) Vaidas Stackevičius.

Super ranograbilice, kao i pro pass ulaznice mogu se kupiti već sad na ovoj poveznici. Više informacija o festivalu može se pronaći na: www.ment.si.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X