Mizar novim singlom ‘Izrod’ progovara o mračnim i zlim vremenima za ljudsku vrstu

Nakon ljeti objavljenog singla ‘Večna praznina’ inspiriranog Gradom koji teče, Mizar predstavlja ‘Izrod’, novi singl s nadolazećeg šestog studijskog albuma ‘Večna praznina’, digitalno dostupnog od ponedjeljka 12. prosinca.

Mizar ‘Izrod’

Jedna od deset skladbi, “Izrod” je pjesma o čovjeku koji je prodao svoju dušu i tako postao Izrod (изрод/Creep). Nakaza nema emociju niti empatiju, on je moralna nakaza, a novac je imperativ njegovog postojanja. Dante je grešnike svrstavao u 9 krugova pakla, što su njihovi grijesi teži, to su krugovi niži i uži.

“Da bi spasili svoju prodanu dušu Mizarovi izrodi moraju otvoriti “Devet vrata olovnih”. Ovo je vrijeme zla, sve je više izroda, a sve manje ljudi”, zaključuje postava Mizara.

Upečatljiv i jedinstven zvuk kultnog makedonskog sastava, predstavljen snažnim vokalom Zorana Tortevskog egzistencijalne, ljudske teme pretvara u teške, ali magične skladbe.

Takav spoj najbolje se osjeti uživo, za što je prilika uskoro, 16. prosinca kad će Mizar u Domu omladine Beograda imati svoje šesto ukazanje. Nakon ovogodišnje mini turneje kojom su obuhvatili Ljubljanu, Rijeku i Zagreb, gradove u kojima ih je publika s oduševljenjem dočekala, nakon sedam godina Mizar ponovo svira u Beogradu o čemu kažu: „Jako nam je drago ponovo doći, puno nas lijepih uspomena veže za taj grad i publiku koja nas je uvijek rado dočekivala“ te dodaju: „Sretni smo što opet imamo priliku i uživo predstaviti glazbu na kojoj radimo već neko vrijeme. Neki singlovi su već objavljeni u studijkim verzijama, ali predstaviti ih uživo je sasvim drugačiji, poseban trenutak. Pozvamo sve da podijele to s nama na koncertu 16.12. u Domu omladine Beograda.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X