‘Loaded’ The Velvet Undergrounda dobiva reizdanje na devet ploča

Sadrži pjesme prvi put objavljene na vinilu, kao i demo snimke, studijske snimke i rijetke snimke uživo.

“Loaded (Fully Re-loaded Edition)”

Najavljeno je ograničeno vinilno reizdanje albuma The Velvet Undergrounda “Loaded”.

“Loaded (Fully Re-loaded Edition)” novi je vinilni box set koji uključuje gotovo svu glazbu s njegovog opsežnog reizdanja CD-a iz 2015., ali dolazi s devet LP-ova koji se mogu pohvaliti stereo, mono i “full-length” miksevima izvornog albuma. Demo snimke, studijske snimke i snimke uživo također se nalaze u box setu, a nekoliko će pjesama po prvi put biti dostupno na vinilu.

“Loaded (Fully Re-loaded Edition)” dolazi u luksuznoj kutiji omotanoj folijom koja sadrži vinil, poster omota albuma i ilustriranu knjižicu s bilješkama Lennyja Kayea koje su se pojavile u “Loaded: Re-Loaded” izdanju povodom 45. obljetnice. Uz devet LP ploča, set također dolazi s četiri 7-inčnih službenih singlova i B-strana objavljenih s albuma “Loaded”.

Pjesme “Rock & Roll” i “Who Loves The Sun” dolaze u generičkim omotima ploča kakvima se u to vrijeme koristio Cotillion, izdavačka kuća benda. Prvi se reizdaje prvi put jer je originalno izdanje otkazano 1970., dok se drugi reizdaje prvi put od 1970. Druga dva singla dolaze u omotima sa slikama izvorno objavljenim u Europi: “Head Held High” u Francuskoj i “Sweet Jane” u Njemačkoj.

Box set počinje s tri različite verzije originalnog studijskog albuma: remasteriranim stereo i mono miksevima, plus “full-length” verzijom koja sadrži proširene snimke “Sweet Jane”, “Rock & Roll” i “New Age”. Tu su i rane verzije “Oh! Sweet Nuthin” i “Lonesome Cowboy Bill”, kao i alternativni miksevi za “Rock & Roll” i “Train ‘Round The Bend”, te pjesme koje su se naposljetku pojavile na solo debiju frontmena Loua Reeda iz 1972. (rane verzije “Ocean” , “I Love You” i “Ride Into The Sun”).

Te studijske snimke popraćene su izborom nastupa uživo snimljenih prije nego što je “Loaded” objavljen u studenom 1970., uključujući nastup u Second Fret u Philadelphiji u svibnju 1970. Obožavatelj Bob Kachnycz, koji je stopirao na nastup, snimio ga je na vrpcu dok je bend te večeri svirao kao trio: Lou Reed, Sterling Morrison i Doug Yule. Trojica članova benda naizmjence su svirali bas i bubnjeve kako bi zamijenili Moe Tucker, koja je u to vrijeme bila trudna. Snimka nastupa dostupna je prvi put ikada na vinilu i otkriva rane izvedbe nekoliko pjesama namijenjenih albumu: “Cool It Down”, “Rock & Roll” i “New Age”.

U međuvremenu, drugi nastup snimljen je u New Yorku u noćnom klubu Max’s Kansas City 23. kolovoza 1970., na dan kada je Reed napustio The Velvet Underground. Nekoliko pjesama iz serije objavljeno je 1972. kao live album, “Live At Max’s Kansas City”. Godine 2004. Rhino je izdao remasteriranu verziju live albuma koji je proširen tako da uključuje oba seta koje je bend svirao te večeri. Sadržane na dva LP-a u novoj kolekciji, snimke se dotiču svih prošlih albuma benda s live verzijama “I’m Waiting For The Man”, “White Light/White Heat”, “Pale Blue Eyes” i “Sweet Jane”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X