Lollapalooza 2022 u znaku aktivističkih prosvjeda

Na dan otvaranja Lollapalooza 2022 prošlog tjedna (28. srpnja), grupa aktivista prosvjedovala je protiv gradskog policijskog sata vikendom od 22 sata za mlade, tvrdeći da je riječ o neustavnoj odluci.

Lollapalooza, Grant Park, Chicago (Foto: Wikipedia)

Policijski sat za mlade u Chicagu koji je u tijeku znači da svi mladi ispod 18 godina moraju biti u kući do 22 sata. Dok grad kaže da je policijski sat način za suzbijanje kriminala, aktivisti kažu da je ta mjera “neustavna” i kažu da su je spremni ići na sud.

Kako je izvijestio CBS News, grupa prosvjednika je uključivala članove GoodKids MadCityja i Vijeća susjedstva Brighton Parka (Brighton Park Neighborhood Council).

Još u svibnju je gradonačelnica Lori Lightfoot najavila tu mjeru kao način borbe protiv kriminala, pucnjave i velikih gužvi nakon pucanja na 16-godišnjeg dječaka Seandella Hollidaya.

Iako se naredba odnosi na sve mlađe od 18 godina, sudionici događanja s ulaznicama kao što je Lollapalooza izuzeti su, ali aktivisti tvrde da je to rupa u zakonu koja nepravedno pogoduje bogatim turistima i bijelim tinejdžerima iz predgrađa, dok kažnjava one iz siromašnijih sredina, kao i one iz “crno-smeđih zajednica”.

Odvjetnik koji zastupa aktiviste poslao je pismo gradskom vijeću tražeći od njega da ukine policijski sat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X