Londonski kritičari proglasili ‘Tár’ filmom godine

‘The Banshees of Inisherin’ odnio je najviše nagrada.

Tar (foto: Kinoteka)

43. godišnja dodjela filmskih nagrada London Critics’ Circle Film Awards u nedjelju je okrunila provokativnu dramu “Tár” kao film godine.

“Tár” je osvojio tri glavne nagrade: Todd Field proglašen je redateljem godine, a Cate Blanchett glumicom godine. Blanchett je ovu nagradu prethodno osvojila 1998. za “Elizabeth” i 2013. za “Blue Jasmine”.

Mračna komedija Martina McDonagha “The Banshees of Inisherin” osvojila je pet nagrada, uključujući nagradu Attenborough za britanski/irski film godine, scenarista godine, glumca godine za Colina Farrella te sporedne glumce Barryja Keoghana i Kerry Condon.

Florence Pugh i Bill Nighy proglašeni su britansko/irskom glumicom i glumcem za svoj opus 2022. i osobno su preuzeli svoje nagrade.

Paul Mescal i Frankie Corio ponovno su se okupili na događaju, nakon što su glumili oca i kćer u “Aftersun”. Corio je osvojila nagradu za mladog britanskog/irskog izvođača za svoju ulogu, dok je Mescal primio nagradu Philip French uime scenaristice i redateljice Charlotte Wells za britansko/irsku filmsku redateljicu u usponu.

U međuvremenu, drama Colma Bairéada “The Quiet Girl” i noir triler Parka Chan-wooka “Decision to Leave” podijelili su nagradu za strani film godine. Film Laure Poitras “All the Beauty and the Bloodshed” proglašen je dokumentarcem godine, a nagrada za tehničko postignuće pripala je “Pinocchiju” Guillerma del Tora za animaciju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X