Lu Jakelić i Bruce Springteen na vrhu Top-liste prodaje albuma

‘Šesto čulo’ (Croatia Records), drugi album Lu Jakelić novi je broj jedan Top-liste prodaje. Time je rezultat mjerenja najprodavanijih studijskih izdanja dobio svog 27. predvodnika u 2022. godini.

Lu Jakelić ‘Šesto čulo’ i Bruce Springsteen ‘Only the Strong Survive’

Izdanje “Šesto čulo” je ukupno sedmi album koji je došao na sam vrh u tjednu debitiranja u ovoj godini. Međutim, kada gledamo samo albume koji su originalno objavljeni tijekom 2022., drugi nosač zvuka Lu Jakelić je peti naslov koji je debitirao na broju jedan. Prije nje, zadnji album koji je objavljen ove godine i debitirao na vrhu Top-liste prodaje, bio je “Saxofaction” (Croatia Records) Drage Jakovčevića.

“Uspjeli smo ekipa! Ovo je odgovor na pitanje može li se živjeti od glazbe u Hrvatskoj – može, ako uz sebe imaš stvarnu publiku koja osjeća ono što radiš i koliko se za to trudiš”, izjavila je Lu Jakelić, pozvavši na promociju albuma 15. veljače, “sebi dajem zasluge za album, ali da ono što sam naumila ima smisao, za to su zaslužni ljudi koji su kupili i podržali album. Na potpisivanju u petak su neki kupili i prvi, što mi je vratilo osjećaj da sve što radim zaista vrijedi, koliko god nekad teško bilo. Zahvalna sam apsolutno svima na dojmovima, podršci, narudžbi ili upitu i sad je ovo već izgleda naša tradicija.”

Lu Jakelić ‘Šesto čulo’

Kompilacija “Vrijeme ljubavi” (Croatia Records) grupe Parni valjak ovoga tjedna se nalazi na drugom mjestu. Na trećoj poziciji zadržao se remaster izdanja sastava Električni orgazam “Lišće prekriva Lisabon” (Croatia Records), a na broju četiri debitirao je koncertni album “Dovoljno je reći… Aki” (live), kojeg je grupa Parni valjak snimila u Areni Zagreb u ožujku 2022. Top 5 najprodavanijih izdanja zatvara Pop mašina s pločom “Kiselina” (Croatia Records).

Američki rock veteran Bruce Springsteen s albumom “Only The Strong Survive (covers vol. 1)” (Sony Music/Menart) preuzeo je prvo mjesto strane Top-liste prodaje. Time je Bruce Springsteen došao na vrh najprodavanijih stranih izdanja u Hrvatskoj po prvi put nakon 3. veljače 2021. Tada je najprodavaniji naslov u našoj zemlji bio album “Letter To You” (Sony Music/Menart).

Bruce Springsteen “Only the Strong Survive”

Prošlotjedni broj jedan “The Car” (Domino/Dancing Bear) grupe Arctic Monkeys nalazi se na drugom mjestu, dok je na trećem mjestu ostao sastav Red Hot Chili Peppers s pločom “Return of the Dream Canteen” (Warner Records/Dancing Bear). Madonna s reizdanjem debitantskog singla “Everybody” (Warner Records/Dancing Bear), objavljenim povodom 40. godišnjice izdavanja, debitirala je na četvrtom mjestu, a Top 5 najprodavanijih stranih izdanja zatvara album “Midnights” (Republic/Universal Music Hrvatska) Taylor Swift.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 21. studenoga do 27. studenoga.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X