Luke Black objavio novi singl ‘I’m So Happy’ i dao intervju za britanski NME

Ovogodišnji eurovizijski predstavnik Srbije, glazbenik s londonskom adresom zaintrigirao je i britanske glazbene medije objavom novog singla za koji kaže da su ga inspirirali Nirvana i Lily Allen.

Luke Black ‘I’m So Happy’

Širi auditorij je proljetos upoznao Lukea Blacka kroz pjesmu “Samo mi se spava” koju je izvodio na Eurosongu u Liverpoolu, dok je s novim singlom “I’m So Happy” privukao pažnju poznatog britanskog specijaliziranog medija New Musical Expressa, tj. NME-e.

“’I’m So Happy’ je prva pjesma koju sam napravio kad sam se preselio u London kako bih studirao glazbu,” rekao je Black za NME i nastavio: “Nastala je na mom sveučilištu samo uz klavirsku pratnju. Šetao sam okolo s prijateljem i stalno smo se šalili kako je čudno kada nekoga u školi ili na ulici pitaš kako im je ovdje, a oni bi rekli: ‘Dobro, sve je u redu!’ Kulturološki gledano, u mojoj zemlji kada nekoga pitate kako je, počnu sipati svoje emocije! Ovdje su svi tako opušteni. Pokušavao sam učiti i ne opterećivati ​​sve svojim emocijama. Koga briga? Pokušao sam naučiti kako reći: ‘Tako sam sretan i život je dobar’ – iako sam u stvarnosti bio ošamućen.”

Što se tiče glazbe pjesme “I’m So Happy”, Black je objasnio kako je “iskoristio zvuk Londona”. Bio je inspiriran pjesmom “LDN” Lily Allen. “Hodao sam kroz slično okruženje iz njezinog glazbenog videa i vidio ljepotu i mane.” Spomenuo je da je želio da mu klavir zvuči pomalo nervozno po uzoru na pjesmu slično previrućih kontrastnih emocije “Merry Happy” kantautorice Kate Nash, dok je željeni zvuk pomalo raštimane i neuredne električne gitare za bijes na kraju pronašao u načinu kako je svirao Kurt Cobain iz Nirvane.

U intervjuu je kazao kako svoju bazu obožavatelja iz cijelog svijeta gradi na Discordu. “Ljudi se preko njega okupljaju da bi došli na moje nastupe. Vidim ljude koji dolaze iz Ukrajine, Švedske, Francuske i Izraela, svi dolaze na moje nastupe u Londonu”, pojasnio je Black.

Krajem ove godine priprema i objavu EP-ija za koji kaže da se ne želi samo “izbljuvati na platno pop glazbe”. “Nastojim zadržati istu razinu pisanja pjesama – puno harmonijskih molova koje biste povezali s mojom domovinom, ali prožetih s mnogo britanskih zvukova. Stvarno me fascinira potraga za srećom i iznenadni osjećaj tuge u isto vrijeme. Zvuk i tekstovi to uvelike odražavaju. Čak se i moja pjesma ‘Samo mi se spava’ s Eurosonga bavila mentalnim zdravljem i drugačijim rasponom emocija. Želim da EP bude stvarno iskren i ispovjedan”, rekao je Luke Black.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X