M.O.R.T., Cojones, Chui, High 5, Svemirko i Kali Fat Dub na ovogodišnjem MENT-u u Ljubljani

Jedan od najznačajnijih glazbenih showcase festivala ove godine se održava od 31. siječnja do 2. veljače u Ljubljani.

MENT 2018

Još je manje od tri tjedna do glazbenog showcase festivala MENT u Ljubljani. U srijedu 31. siječnja u Kinu Šiška će sve posjetitelje između ostalog dočekati udarni Young Fathers i Algiers, a zatim će 70 raznolikih glazbenih izričaja iz svih dijelova Europe držati publiku u ushitu koncertnog užitka. Odabrani glazbeni događaj završit će u Klubu K4, u jednom od deset koncertnih mjesta ovogodišnjeg četvrtog festivala i konferencije MENT Ljubljana. Od 22. siječnja će pak na prodajnim mjestima i na internetu biti dostupne dnevne ulaznice.

Novo koncertno mjesto festivala, Slovenski etnografski muzej, ugostit će audiovizualni nastup španjolskog Antropoloops s inovativnim pristupom etnomuzikologiji, poljsku pjevačicu i kontrabasista Maniucha i Ksawery te slovensku pjevačicu Katju Šulc, koja romsku poeziju pretače u glazbu. Pozornicom upravlja beehype (http://beehy.pe/home/), najglobalniji glazbeni webzin koji sukreira više od 90 glazbenih novinara, blogera i DJ-eva. Na MENTu će beehype također upriličiti program prezentacije najboljih videospotova iz cijelog svijeta i razgovor o jezičnim preprekama te posebnostima povezanima s glazbom.

Jedan od najpoznatijih slovenskih rock bendova ove godine slavi dvadesetu godišnjicu djelovanja. U svojoj bogatoj povijesti grupa Elvis Jackson zaraznu je mješavinu ska, punka, reggaea, hardcora, metala i obavezne zajebancije podijelila već na više od 1000 koncerata. Dvadesetu će godišnjicu obilježiti novim, šestim albumom, a prije toga će nastupiti i na MENT-u.

Petak navečer protrest će dosad neobjavljeni izvođači, Vakula iz Ukrajine i domaći Soter Amun, Levanael, Lara te Lavka, a uz njih, YGT i Koloah najavljuju prvi arrangeMENT, format glazbene umjetničke rezidencije u kojoj će pripremiti zajednički EP. Na festivalu će također nastupiti producenti i DJ-i Borka, FLO i Whynnel te slovenski sastav šest eksperimentalnih glazbenica Kikimore.

Dorit Chrysler, čuvena kompozitorica i producentica, predstavit će pozadinu svoje glazbene priče i voditi besplatnu radionicu sviranja na tereminu, jedinom instrumentu na kojem se svira bez fizičkog kontakta. Ove godine MENT Ljubljana ponovo priprema projekt, koji je prošle godine odlično prihvaćen, appointMENT; izložba glazbenih plakata domaćih i stranih vizualnih dizajnera održat će se u galeriji DobraVaga od 25. siječnja do 3. ožujka, dok će se u Galeriji Kapelica s neuronskim sintetizatorom cellF uhvatiti u koštac Alexei Borisov.

Konferencija glazbene profesionalce poziva na brzo umrežavanje i upoznavanje platforme Liveurope, festivala mreže INES, slovenskih klubova i koncertnih organizatora, međunarodnih festivala te austrijskog koncertnog tržišta. Kako izgleda rad žive enciklopedije povijesti rokenrola Seymourja Steina, prve dame nezavisnog glazbenog poduzetništva i izdavaštva Helen Smith te jedne od najutjecajnijih DJ-ki i glazbenih kustosica Mary Anne Hobbs, moći ćete čuti u dnevnom dijelu programa. Cjelokupan program konferencije MENT Ljubljana možete naći ovdje.

Od hrvatskih izvođača na MENT-u će se predstaviti M.O.R.T.,Cojones, Chui, High 5, Svemirko i Kali Fat Dub.

Ulaznice:

JEDNODNEVNE ULAZNICE
Ulaznice za pojedinu koncertnu večer bit će dostupne od ponedjeljka, 22. siječnja, po cijeni 15 EUR po večeri.

Festivalska ulaznica (sva tri dana, sva koncertna mjesta):
→ Super Early Bird (ograničen broj) = 25 EUR (rasprodano)
→ Early Bird (ograničen broj) = 30 EUR (rasprodano)
→ pretprodaja (do 30. siječnja) = 35 EUR
→ za vrijeme festivala (31. siječnja – 2. veljače) = 39 EUR

PRO ulaznice (festival i konferencija):
→ Super Early Bird (do 16. studenog) = 49 EUR (rasprodano)
→ Early Bird (17. studenog do 15. prosinca) = 59 EUR (rasprodano)
→ pretprodaja (od 15. prosinca do 30. siječnja) = 69 EUR
→ za vrijeme festivala (31. siječnja – 2. veljače) = 79 EUR

Više informacija na www.ment.si/sl/tickets.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X