Mad Mags za kraj ljeta objavili pjesmu ‘Summer Girl’

Krajem prosinca 2021. beogradski duo Mad Mags objavio je sanjivi pop dragulj ‘Human Heart’, a potom otišau u hibernaciju. Godinu i pol dana kasnije vraćaju se sa potpuno dugačijim raspoloženjem i agregatnim stanjem.

 

Mad Mags ‘Summer Girl’ (Artwork: Marija Jevtić)

“Summer Girl” je soundtrack zabave u dvorištu, uz koktele i roštilj, bazen i puno smijeha. U nekom paralelnom svijetu to bi mogao biti zvuk Everything but The Girl koji jammuje sa Darkwood Dub, dok iz dvorišta pored dopiru zvuci Steely Dan sa razglasa.

“Pesma Summer Girl je čežnja za lakoćom leta i jednim sasvim običnim, a zapravo magičnim letnjim danom koji svako od nas krije u svom sećanju. Njeni likovi mogu se nalaziti u bilo kom delu sveta, jer je osećaj leta i letnjeg raspusta nešto što svi volimo i što je univerzalno – osećaj slobode. Iako se može smestiti bilo gde i zamisliti u bilo kom gradu, pesma je inspirisana jednim, verovatno ne ni najlepšim, ni najsrećnijim u svojoj istoriji – ali jedinim – Beogradom,” kažu Mad Mags.

Mad Mags (Foto: Marijana Janković)

Mad Mags je nastao 2017. godine u Beogradu i čine ga Margareta Samoran i Boris Eftovski. Magi piše pjesme i pjeva (i profesorica je japanskog), dok je Boris kompozitor, multi-instrumentalista i producent, a i član američko-srpske inkarnacije The Black Heart Procession i The Red Step (nekada i Kazna za uši). Mad Mags prave muziku za svoju dušu, oslobođenu žanrovskih stega, vremenskih rokova i prostornih ograničenja, u njihovoj glavi to je muzika za sanjanje i plesanje. “Summer Girl” je četvrti singl koji su objavili, a potražite na YouTubeu i: “Human Heart”, “Wandering River” i “Yume / 夢 (Dream)”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X