Mike McCready iz Pearl Jama radi rock operu u čast Chrisa Cornella i grunge scene u Seattleu

Uz to je obavijestio fanova da je novi album pearl Jama blizu završetka i da bi mogao izaći iduće godine.

Mike McCready (Foto: Wikipedia)

Gitarist grupe Pearl Jam, Mike McCready, otkrio je da se oslanja na svoja iskustva na grunge sceni u Seattleu za novu rock operu. U intervjuu za Guitar World , glazbenik je rekao da je projekt inspiriran i da ujedno odaje počast preminulom pjevaču Soundgardena Chrisu Cornellu, koji je također bio McCreadyjev kolega iz supergrupe Temple of the Dog.

“Na njega gledam kao na jednog od najvećih pjevača i tekstopisaca svih vremena, osim što je prijatelj”, rekao je McCready o Cornellu. “Volim Chrisa i radim na malom projektu o sceni u Seattleu i jednoj vrsti rock opere. To je samo moje iskustvo na glazbenoj sceni u Seattleu, a on je dio toga.”

Prošlog mjeseca, McCready je podijelio prvu najavu rock opere kada je na Instagramu objavio live izvedbu Cornellove posvete pod nazivom “Crying Moon”. “Radim na scenariju i imam oko 18 pjesama na kojima također radim. Bilo je to dugo putovanje.”

Na drugom mjestu u intervjuu, McCready se pridružio izjavama članova Pearl Jama koji su rekli da je nasljednik alvuma “Gigaton” iz 2020. blizu završetka. “Upravo je gotovo”, rekao je. “Mislim da se tu i tamo mora dogoditi nekoliko izmjena i vjerojatno nećemo ništa objaviti ove godine.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X