Maja Posavec i Ivan Kapec objavili album ‘Večer s Cohenom’

Maja Posavec i Ivan Kapec na bariton gitari, svoj hommage neponovljivom ‘umjetniku ljubavi i smrti’ Leonardu Cohenu ovjekovječuju albumom ‘Večer s Cohenom’. Nakon niza rasprodanih koncerata omiljena pjevačica i glumica i gitarski virtuoz svoju interpretaciju kao posvetu neprežaljenom umjetniku odlučili su izdati i na nosaču zvuka.

Maja Posavec i Ivan Kapec ‘Večer s Cohenom’

O inspiraciji iza projekta Maja Posavec je ispričala: “Ivan Kapec i ja već dvije godine nastupamo s programom ‘Večer s Leonardom Cohenom’. Na tim večerima osim što pjevam ja i govorim Cohenovu poeziju. Početna zamisao je bila da to bude meditativna večer poezije. Kada smo počeli s probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Cohena i polazili smo uvijek od teksta te tražili našu osobnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Cohen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali jest reakcija publike. No ona je odgovorila s otvorenim stavom prema našim interpretacijama, pratila nas je u tišini i stvaralo se polje povjerenja u kojem smo mogli izmjenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja sve preko omiljenog Cohena. Vrlo brzo se rodila ideja da materijal snimimo što smo i učinili.Zatvorili smo se u studio jedan dan i odsvirali neke od pjesama koje izvodimo. Rezultat je na CD-u. Cohen je ogroman autor i pjesnik, samo slušati ili čitati njegova djela je nevjerojatno zadovoljstvo. Nama je drago da smo se usudili ući u to more i zaploviti njime. Jedan dio tog puta je na ovom albumu.”

Dizajn albuma potpisuje Dubravka Zglavnik Horvat, a za fotografije je zadužen Hrvoje Banić. Autorica koncepta i urednica izdanja je Maja Posavec.

“Večer s Cohenom” popis pjesama:

1.Suzanne
2. Sisters Of Mercy
3. First We Take Manhattan
4. Famous Blue Raincoat
5. Take This Waltz
6. Joan Of Arc
7. In My Secret Life
8. I’m Your Man
9. Dance Me To The End of Love
10. Alexandra Leaving
11. Tower Of Song
12. If It Be Your Will

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X