Maja Posavec objavila singl ‘Mediteranska’

Glazbena solistička karijera poznate pjevačice Maje Posavec uspješno se nastavlja već trećim singlom. Riječ je o pjesmi ‘Mediteranska’ kojom najavljuje svoj debitanski album koji izlazi ove jeseni.

Maja Posavec 'Mediteranska'
Maja Posavec ‘Mediteranska’

Dugogodišnja pjevačica grupe Detour i jedan od najzanimljivijih ženskih vokala hrvatske glazbene scene započevši solo karijeru u vrlo kratkom vremenu osvojila je brojne slušatelje uspješnim singlovima „Budi jak” i „Dok držiš me za ruku”.

Rad na njezinom prvom albumu polako se bliži kraju, a singl „Mediteranska” svojom vedrinom kao da najavljuje ljeto i sunčane dane kojima se svi veselimo. Maja je uglazbila stihove jednog od najvećih hrvatskih pjesnika Enesa Kiševića i aranžirala ih na svoj specifičan način.

O samoj pjesmi Maja kaže: “Volim poeziju Enesa Kiševića, jer je tako puna topline i životnog soka. Kad sam čitala pjesmu “Između dva krika” dirnula me misao pjesme ali sam smatrala da ju je teško uglazbiti. No, rekla sam si: – ajde baš! Neka ti to bude izazov! I odjednom je isplivala melodija koja mi je od početka zvučala mediteranski pa je to dugo i bio radni naziv pjesme. S bendom je ona dobila širu zvučnu sliku, no smatram da je i dalje ostala topla i intimna. Naslov je ostao isti. Za mene Mediteran predstavlja skup boja, mirisa, okusa i naprosto kao da otvara sva osjetila”.

Spot za pjesmu „Mediteranska” Maja Posavec snimila je u Barceloni koju je posjetila prvi put. “Barcelona me jednostavno oduševila. Prvi put sam posjetila ovaj neodoljivi grad i čim sam sletjela znala sam kako mu upravo „Mediteranska” savršeno pristaje. Uz pomoć prijatelja i stalnog suradnika na kazališnim projektima koji živi u tom gradu, poznatog hrvatskog pisca i dramaturga Ivora Martinića, odlučila sam okupiti ekipu i snimiti spot”, izjavila je Maja.

Aranžman za pjesmu nastao je u suradnji s članovima Majinog pratećeg banda: Damirom Mihaljevićem, Marinom Vinja i Juricom Hotko uz glazbeno pojačanje trubača i udaraljkaša Ante Prgina Surke. Produkciju potpisuje Višeslav Laboš s kojim Maja Posavec upravo dovršava svoj nadolazeći album.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X