Malady Lane ‘Nothing Is Too Far Anymore’ – dobar zvuk više nije predaleko

Zagrebačka grupa Malady Lane postoji, s nekim izmjenama članova, već 7 godina, i na svom nastupnom albumu ‘Nothing Is Too Far Anymore’ definitivno prodaju, odnosno predaju glazbenu povijest – što svoju osobnu, što muzičku.

Malady Lane ‘Nothing Is Too Far Anymore’

U samim objavama benda za “široke mase” navedeno je da ova kolekcija od 12 pjesama predstavlja “stanje uma“ benda otprije 8-9 godina, a što se zvuka tiče, on je uronjen u tmurne oblake Seattlea devedesetih i ti oblaci su na istom mjestu iz pjesme u pjesmu. To nije aluzija na monotoniju (koje ima relativno malo) već na umjetničku vizuru i poznavanje materije.

Članovi grupe žele zvučati kao neki slavni grunge sastav iz Seattlea iz perioda dok istog droga nije zela i Malady Laneu dosta toga polazi za rukom. Prije svega, u uši upada zvučna razrađenost materijala i nijansiranje pjesama, takav posao ne može napraviti netko tko ne vjeruje u te pjesme da mogu istjerati osobne demone. Malady Lane vjeruje i zna svirati i pjevati. Možda najjači dio albuma je centralni tercet.

Epska “Fire Will Find You“ djeluje poput zagubljenog broja sa “soundtracka“ filma “Singles“, a minimalistička “No Window“ poput pastorale iz Laurel Canyona. “Middle Ground“ je asocira na zagubljenu pjesmu nekog velikog benda iz tuluma devedesetih u centru Zagreba. Ima tu i funka-metala, stonera, dark popa i drugih začina žestoke muzike koje Malady Lane zna upotrijebiti na pravim mjestima.

Glavna prednost albuma je i njegova glavna mana: preslušavanje “Nothing Is Too far Anymore“ stvara zazubice oko toga kako bi sve to izgledalo uživo. Eh, da. Glazba uživo i godina 2020. Zato, “Nothing Is Too far Anymore“ je pristojna utješna nagrada za sve one koji su prisiljeni maštati o rock-koncertima iz topline vlastitog doma. Možda to i nije najbolji kompliment, jer sam prilikom preslušavanja nekoliko puta htio pivom iz frižidera zaliti glavu i zasvirati “zračnu gitaru“, a svi znamo kako svi članovi obitelji ne moraju uvijek dijeliti strast prema ovakvim ekspresijama emocija.

Ocjena: 8/10

(Dostava zvuka, 2020.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X