‘Mama ŠČ!’ najemitiraniji hrvatski singl u domaćem radijskom eteru u prvoj polovici godine

Parni valjak s novim pjevačem Igorom Drvenkarom zauzeo je drugo mjesto s rock baladom ‘Moja glava, moja pravila’.

Let 3 (foto: Hrvoje Baudoin)

Ovogodišnja hrvatska eurovizijska uzdanica “Mama ŠČ!” (Dallas Records) u izvedbi riječke grupe Let 3 najemitiraniji je hrvatski singl u domaćem radijskom eteru u prvoj polovici 2023. godine.

Parni valjak s novim pjevačem Igorom Drvenkarom zauzeo je drugo mjesto s rock baladom “Moja glava, moja pravila” (Croatia Records). Na trećoj i četvrtoj poziciji nalaze se snimke originalno objavljene u 2022. godini – “Trebaš li me” (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka i “Zamisli” (Aquarius Records) u izvedbi Massima. Polugodišnji Top 5 zaključuje Prljavo kazalište s baladom “Stare navike” (Houra Group/IDM Music).

Titula najemitiranijeg singla u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci 2023. godine nije jedino ostvarenje snimke “Mama ŠČ!”. Ovo je prvi puta od uspostavljanja liste HR Top 40 da je pjesma koja je predstavljala Hrvatsku na najvećem svjetskom glazbenom natjecanju – Eurosongu – bila najemitiranija snimka u prvoj polovici godine.

“Neizmjerno smo sretni i ponosni zbog toga što je naša mala, ali velika, možda nekom glupa, ali pametna pjesma ušla u glave, uši i srca slušatelja i glazbenih urednika”, riječi su članova grupe Let 3, “veliko Hvala svima od nas. Zahvalama se pridružuju naša “Mama ŠČ” te najljepši i najdraži zlatni Traktor.”

Osim u radijskom eteru, gdje je sedam tjedana bila najemitiranija snimka, “Mama ŠČ!” je ostvarila uspjehe i na digitalnim glazbenim servisima. Na streaming plaftormi Spotify broji preko 7,1 milijuna emitiranja, što je najviše za jednu hrvatsku eurovizijsku pjesmu-predstavnicu. Istodobno, singl “Mama ŠČ!” našla se i na šestom mjestu liste Croatia Songs magazina Billboard.

Parni valjak i Igor Drvenkar (foto: Domagoj Kunić)

Kao i “Mama ŠČ!”, sedam tjedana na vrhu u proteklih šest mjeseci provela je i snimka “Moja glava, moja pravila” u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara. U pitanju je prva diskografska objava uspješnog sastava nakon prošlogodišnjeg preranog odlaska dugogodišnjeg frontmena Akija Rahimovskog, ali i balade “Ponovo”.

Singl “Moja glava, moja pravila” objavljen je krajem ožujka i od ulaska na HR Top 40 nalazi se među deset najemitiranijih snimki u Hrvatskoj. Istodobno, ova pjesma omogućila je grupi Parni valjak i Igoru Drvenkaru najbolje rezultate od uspostavljanja liste.

“Izuzetno mi je drago što je pjesma ‘Moja glava, moja pravila’ tako dobro odjeknula u hrvatskom eteru. Zahvaljujem se svim urednicima koji su pjesmi dali šansu”, izjavio je Husein Hasanefendić Hus iz grupe Parni valjak.

“Trebaš li me” (foto: Benjamin Strike)

Najemitiraniji singl protekle godine “Trebaš li me” (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka nastavio je s uspješnim rezultatima i u 2023. godini. Unatoč tome što je objavljena još u siječnju 2022., pjesma Trebaš li me i dalje se uspješno vrti u radijskom eteru u Hrvatskoj.

Još jedno izdanje iz 2022. godine se našlo u Top 5 prvog dijela godine. Riječ je o baladi “Zamisli” (Aquarius Records) u izvedbi Massima, objavljenoj u lipnju prošle godine, koja se našla na broju četiri. Kao i “Trebaš li me”, pjesma “Zamisli”, posljednje objavljena prije Massimovog preranog odlaska, provela je među najemitiranijima puna 52 tjedna. Boravak na vodećem mjestu HR Top 40 (16. siječnja 2023.) ostvarila je u svom 30. tjednu od ulaska na listu.

S prvim singlom nakon devet godina, na petom mjestu nalazi se Prljavo kazalište s baladom “Stare navike” (Houra Group/IDM Music). Pjesma je debitirala na HR Top 40 u travnju 2023. i to kao najviši novi ulaz (broj 3), a u Top 5 je provela 11 tjedana.

U Top 10 svoje mjesto su našli i Jelena Rozga (“Samo se ljubit isplati”, Tonika, broj 6), Neno Belan & Fiumens (“Žuti semafor”, Dallas Records, broj 7), Saša Lozar (“Lagano na vrijeme”, Agapa, broj 8), suradnja grupe Buđenje i Matije Cveka (“Oprostija bi sve”, Croatia Records, broj 9) i Tony Cetinski (“Vojnik pod zvijezdama”, Hit Records, broj 10).

Polugodišnja lista najemitiranijih domaćih snimaka donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played i Hrvatske diskografske udruge. Podaci se odnose na tjedan od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine. Popis 40 najemitiranijih domaćih pjesama u Hrvatskoj pogledajte na stranicama top-lista.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X