Måneskin i Leb i sol i ovog tjedna na vrhu liste prodaje albuma u Hrvatskoj

Leb i sol bilježi treći, a Måneskin drugi uzastopni tjedan na prvom mjestu.

Leb i sol ‘Kao kakao0 i Måneskin ‘Rush!’

Remasterirano izdanje ploče “Kao kakao” (Croatia Records) makedonske grupe Leb i sol predvodi i ovotjednu Top-listu prodaje domaćih albuma. Time je ovaj album, originalno objavljen 1987. godine, zabilježio treći broj jedan prodajnih rezultata i postao prvi naslov s tri ili više uzastopnih tjedana na vodećoj poziciji u 2023. godini.

Nakon nedavno objavljenog remastera povodom 50. godišnjice izlaska, na drugom mjestu nalazi se ploča “Dnevnik jedne ljubavi” (Croatia Records) umjetnice Josipe Lisac. Novi album sastava Crvena jabuka “Neka nova jutra” (Croatia Records) pozicionirao se na trećem mjestu, a na broju četiri debitirala je kolekcija singlova Ive Robića “Antologija” (Croatia Records). Ovotjedni Top 5 zatvara Jelena Rozga s naslovom “Minut srca mog (acoustic)” (Tonika).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 30. siječnja do 5. veljače 2023. godine.

Album talijanske grupe Måneskin “Rush!” (Sony Music/Menart) drugi tjedan zaredom drži prvu poziciju Top-liste prodaje stranih izdanja. S ovim rezultatom rimski sastav, čiji su se članovi u cilju promocije albuma međusobno “vjenčali” i time zavjetovali na očuvanje zajedništva, ponovili su rezultat ostvaren 21. i 28. srpnja 2021., kada su spojili dva tjedna na vrhu.

Također, članovi grupe Måneskin su jedini talijanski izvođači koji su u proteklih pet godina dvaput spojili više uzastopnih tjedana na vrhu liste.

Veteran i dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. Bob Dylan nalazi se na broju dva s pločom “Fragments (Time Out of Mind Sessions: 1996-1997)” (Sony Music/Menart), nakon skoka s 34. mjesta. U pitanju je album s novim čitanjem pjesama sa studijskog izdanja “Time Out of Mind” (Columbia/Sony Music/Menart), originalno objavljenog 1997. godine.

Taylor Swift sa studijskim naslovom “Midnights” (Republic/Universal Music Hrvatska) pozicionirala se na trećoj poziciji, a Bruce Springsteen s pločom “Only the Strong Survive (covers vol. 1)” (Sony Music/Menart) vratio se u Top 5 na četvrto mjesto. Krug pet najprodavanijih stranih izdanja zatvara album Milesa Davisa “Kind of Blue” (Sony Music/Menart).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X