Manic Street Preachers: Viši slojevi društva previše su nagnuli kulturnu ljestvicu u svoju korist

‘Radnička klasa će vam ipak dati nevjerojatan bend ili pak nevjerojatnog pisca’, izjavili su Manicsi za NME povodom objave novog albuma.

Manic Street Preachers (Foto: Wikipedia)

Velšani su najavili “Ultra Vivid Lament”, svoj 14. po redu studijski album čiji izlazak je najavljen za 10. rujna.

Razgovor s pjevačem Jamesom Deanom Bradfieldom povodom toga nije mogao proteći bez osvrta na sadašnji društveni trenutak.

“Čini se da su se viši slojevi društva previše nagnuli kulturnu ljestvicu u svoju korist. Ta rečenica ne govori o klasnom ratu, već samo govori o tome da se, kad se ravnoteža skrene prema ogromnoj količini privilegija koju neki imaju, tada se klatno u nekom trenutku mora neizbježno pomaknuti na drugu stranu. Kad se to dogodi, vidjet ćete nešto dobro”, izrazio je Bradfield svoj ljevičarski stav.

Do toga  je došlo kad je Bradfield bio upitan o stihu u novoj pjesmi “Don’t Let The Night Divide Us” u kojoj frontmen pjeva stihove: “Don’t let those boys from Eton suggest that we are beaten”, tj. “Ne dozvolite da vam momci i Etona tvrde da ste dobili batine.” Naime treba objasniti da je Eton College ili Eton svjetski poznata elitna engleska privatna škola za mladiće osnovana 1440. godine od engleskog kralja Henrika VI.  Škola je smještena u gradiću Eton blizu grada Windsora i možda je važno napomenuti da je školarina za školsku godinu 2017/18. iznosila oko 330 000 kuna (38.730 funti).

“Ne govori ta pjesma samo: ‘Hej momci, ne zaboravite da klinci s ulice i dalje postoje, da stoje tamo i gledaju svaki vaš jebeni potez.’ To je prije mig u smislu: ‘Nemoje misliti da postoji samo vaš put, jer i mi još uvijek imamo nešto u rukavu. Radnička klasa će vam ipak dati nevjerojatan bend ili pak nevjerojatnog pisca'”, kazao je Bradfield.

Manic Street Preachers su nedavno objavili i najavni singl “The Secret He Had Missed” s Juliom Cumming. Po izlasku albuma zasad je najavljena samo britanska jesenska turneja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X