Marilyn Manson u novom spotu poderao Bibliju i pogubio Trumpa

U najavi svog desetog albuma ‘Say10’ (da, molimo vas, izrecite to naglas da bi dešifrirali Mansonovu srednjoškolsku igru riječima), MM je po dobrom starom običaju napravio pravi rez s ideologijom: u spotu za istoimenu pjesmu odrubio je glavu Donaldu Trumpu.

Marilyn Manson u novom spotu 'Say10'
Marilyn Manson u novom spotu ‘Say10’

Iako se nigdje eksplicitno ne spominje Trumpovo ime, jasno je iz löse riđe perike, odijela s prepoznatljivom crvenom kravatom i samog tijela. Manson je nekoć šokirao svojim zazornim prikazima kojekakvih devijacija u društvu, ali nikad još nikoga nije obezglavio, što je prilično jasna poruka koju ima za Ameriku s novopečenim predsjednikom. Antikrist Superstar u videospotu sjedi u mračnoj sobi s Biblijom u ruci i, kao na koncertnim nastupima, dere ju, a zatim prelazi na isilovski obezglavljenog Trumpa. Time, naravno, povlači suptilne korelacije s Trumpom i njegovim odnosom prema islamu.

Video je režirao Typer Shields, a Manson kaže da je na gledatelju kao i uvijek na čitatelju da ga protumači. U svakom slučaju ne pravi se blesav oko jasnih veza s pobjedničkim republikancem. Na svom je instagram računu uz prikaz glave u šaci napisao: “Moja je umjetnička dužnost postaviti pitanja, a na gledatelju je odgovoriti na njih. “ Manson je odbio glasovati jer nije smatrao da je pametno odlučivati između “mačjeg i psećeg dreka.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X