Marilyn Manson u novom spotu poderao Bibliju i pogubio Trumpa

U najavi svog desetog albuma ‘Say10’ (da, molimo vas, izrecite to naglas da bi dešifrirali Mansonovu srednjoškolsku igru riječima), MM je po dobrom starom običaju napravio pravi rez s ideologijom: u spotu za istoimenu pjesmu odrubio je glavu Donaldu Trumpu.

Marilyn Manson u novom spotu 'Say10'
Marilyn Manson u novom spotu ‘Say10’

Iako se nigdje eksplicitno ne spominje Trumpovo ime, jasno je iz löse riđe perike, odijela s prepoznatljivom crvenom kravatom i samog tijela. Manson je nekoć šokirao svojim zazornim prikazima kojekakvih devijacija u društvu, ali nikad još nikoga nije obezglavio, što je prilično jasna poruka koju ima za Ameriku s novopečenim predsjednikom. Antikrist Superstar u videospotu sjedi u mračnoj sobi s Biblijom u ruci i, kao na koncertnim nastupima, dere ju, a zatim prelazi na isilovski obezglavljenog Trumpa. Time, naravno, povlači suptilne korelacije s Trumpom i njegovim odnosom prema islamu.

Video je režirao Typer Shields, a Manson kaže da je na gledatelju kao i uvijek na čitatelju da ga protumači. U svakom slučaju ne pravi se blesav oko jasnih veza s pobjedničkim republikancem. Na svom je instagram računu uz prikaz glave u šaci napisao: “Moja je umjetnička dužnost postaviti pitanja, a na gledatelju je odgovoriti na njih. “ Manson je odbio glasovati jer nije smatrao da je pametno odlučivati između “mačjeg i psećeg dreka.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X